Hayvancılıkta denge değişiyor! İstatikler açıklandı... Hayvancılıkta denge değişiyor! İstatikler açıklandı...

Temmuz’da Talep Arttı, Fiyatlar Düştü

BETAM'ın sahibinden.com verilerini kullanarak hazırladığı "Otomobil Piyasası Görünümü" raporuna göre, temmuz ayında otomobile olan talep arttı. Ancak, fiyatlarda reel düşüş devam etti. Temmuz ayında otomobil talep endeksi, haziran ayına kıyasla yüzde 30,9; geçen yılın temmuz ayına kıyasla ise yüzde 5,7 yükseldi.

Reel Fiyat Endeksi Düşüşte

Enflasyondan arındırılmış fiyat artışını ifade eden "reel fiyat endeksi", önceki aya göre yüzde 4,1 düştü. Rapora göre, 2023 Mayıs ayında yüzde 47,9’a ulaşan fiyat artış oranı, o tarihten itibaren yani 13 aydır geriliyor.

Ortalama Fiyatlar Düştü

Haziran ayında 871 bin 156 TL olan ortalama otomobil fiyatı, temmuzda 862 bin 232 TL'ye geriledi. Çalışma, ortalama otomobil fiyatlarının bir önceki aya kıyasla düştüğünü gösteriyor.

Pazar Canlılığı Göstergeleri

"Satılan otomobil sayısının satılık ilan sayısına oranı", otomobil piyasasında canlılık göstergesi olarak izlenen verilerden biridir. Bu oran temmuz ayında 4,6 puan azalarak yüzde 19,5 oldu. Bir diğer canlılık ölçütü olan 'kapatılan ilan yaşı' da geçen aya kıyasla 1,8 gün uzayarak 25,6 güne çıktı.

Editör: İrem Karagöz