Zonguldak’ta etkili olan şiddetli yağışlar, Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) büyük bir heyelana yol açtı. Bahçeşehir Koleji’nin alt kısmında meydana gelen heyelan, iki fabrikaya giden yolu kapattı. Neyse ki, okulların tatil olması olası bir facianın önüne geçti.

Bartın, Düzce, Giresun, Kocaeli, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon, Zonguldak'ta fındık fiyatları ne kadar? Bartın, Düzce, Giresun, Kocaeli, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon, Zonguldak'ta fındık fiyatları ne kadar?

200 Kilogramın Üzerinde Yağış Düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısı üzerine Zonguldak genelinde metrekareye 200 kilogramın üzerinde yağış düştü. İl merkezi, Kozlu ve Karadeniz Ereğli’de yollarda çökmeler ve heyelanlar meydana gelirken, en büyük hasar OSB bölgesinde yaşandı. Bahçeşehir Koleji’nin alt tarafında meydana gelen heyelan, toprak ve kaya parçalarını fabrikanın yoluna yığdı.

Ekipler Heyelan Alanında Çalışıyor

İl Özel İdaresi ve AFAD ekiplerinin olay yerine sevk ettiği iş makineleri, enkazı kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Heyelanın ardından okulun yolu da risk altında olduğu için ekipler bu alanda incelemeler başlattı.

OSB Müdürü: "15 Günlük Çalışma Sürecek"

Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Müdürü Övünç Pehlivanoğlu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Heyelan sabah saat 07.45 civarında gerçekleşti. Durum bize iletilir iletilmez olay yerine geldik. AFAD ve Özel İdare ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor. Üst kısımda özel bir okulun yolu tehlikede olabilir, inceleme için gelecekler. İki fabrikanın yolu kapandı, tali yoldan geçiş sağlıyoruz. Hafriyatın kaldırılması yaklaşık 15 gün sürecek" dedi.

Ereğli Haberleri

Kaynak: İHA