Devletler güçlü bir sanayi e sahipse güçlüdür.Hakeza şehirlerde  aynı minval üzere güçlü sanayisi varsa güçlüdür.

Biz Gazeteci olarak hem memleketin geneli,  hem de şehrimizin dertleriyle dertlenen insanlarız.Çabamız ,gayretimiz ,söyleyip yazdıklarımız hep iyiyi ,güzeli yakalamak ,insanlarımızın huzur ve refahının  yükselmesi ,yaşadığımız bu  toprakların kalkınmış ülkeler ve şehirlerden geri kalmaması içindir.

  Bu istikamette olan duygu ve düşüncelerimiz  menfaatperestleri rahatsız etse de  biz yazmaya devam ederiz.

   Şehrimizin sanayisi ile ilgili olarak  23.03.2021 tarihinde  ‘’Bu Şehirde Sanayi Gelişir mi’’ başlıklı yazımın bir bölümünde ( Bir Organize Sanayi Bölgesi yönetimine bürokratları Yönetim Kurulu Başkanı yapmak  bir akıl işimidir ,vizyon mudur. Ey sanayiciler  kendi içinizden büyük  sanayi i ve ticareti  bilen hiç kimse yok mu, neden içinizden birini  başkan yapıp ta ağırlığınızı ortaya koyup Kastamonu sanayisine ve ticaretine daha büyük,daha çok katkı ,daha çok istihdam sağlamayı düşünmüyorsunuz.Üç kelimelik cümle ile diyorum ki bu mantıkla sanayii gelişmez. Bundan 54 sene  önce durumu bizim gibi olan iller fersah fersah bizi geçerken biz neden geri kaldık. Neden ? Çünkü ne siyasette, ne STK lar da ne de ticarette vizyon sahibi iş bitirici insanlarımızı bulup iş başına getirememişiz, böyle insanlarımız yok mu, var, tabi ki var ama onlara  fırsat vereceğimiz yerde küçük hesaplar peşinde olup o insanları ya küstürmüşüz ya başka illere kaçırmışız veya yalnız bırakmışız. Son söz olarak diyorum ki bu şehirde sanayi gelişir,gelişir ama bunun için vizyon, samimiyat ve gayret lazım.).Demişim.

  Yine 21.06 2021 tarihli başka bir yazımın başlığı  Kastamonu organize sanayi  bölgesinde neler oluyor…?  İdi.

   Siyaset Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı için yapılacak seçimlerine müdahale etmişti. Yazımda da durumun hem demokratik ,hem de etik olmadığı belirtmiş , sanayi açısından geri kalmışlığımızın nedenlerinden biri  aynen tekrar ederek bir fabrikanın genel Müdürü emrivaki olarak OSB başkanı yapılmıştı.

 O yazımdan 9 gün sonra 30.06.2021 tarihinde ise durumu  ‘’Kastamonu  OSB de  bürokrasi’nin, demokrasisi kazandı.!? ‘’ Başlığı ile okuyucularıma aktarmış ve (Bu saatten itibaren Kastamonu’nun ve O S B de bulunan firmalarımızın, iş insanlarımızın menfaatleri için, bir gazeteci olarak  O S B  yakın takibimde olacaktır.) ve devamla ( ‘’ Değerli STK mensupları, şehrimize ve şahsınıza hizmet için, kuruluşlarınızın başına "akmaz, kokmaz" tabir edilenlerin yerine, iş yapacak, konuşacak başkanlar seçin.’’ ) Demiştim.

   Bundan iki ay evvel balon patladı.!

   Yılların kazandırdığı tecrübe ve birikimimizle,daha önceden tanıdığım şahsın  OSB başkanlığı yapamayacağını  ve olmaması gerektiğini  yazılarımda ısrarla belirttiğim kişi  bir çok şaibe ile genel müdürlüğünü yaptığı   fabrikadan gönderildi .Dolayısı ile emrivaki ile getirildiği  OSB başkanlığı da sona erdi.

  Siyasetin emrivakisi ile Kastamonu OSB nin başına getirilen o isimin yerinde şimdi yeller esiyor.

  Boşalan OSB  Başkanlığına  OSB yönetim kurulu doğru  bir karar alarak, şahsen  50 senedir tanıdığım temelden yetişmiş  iş insanı,35 senelik komşum ve aynı zamanda KATSO (Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Başkanı Turgay DELLALOĞLU nu  Kastamonu Organize Sanayi  Başkanlığı na seçti.

 Birkaç gün önce Turgay beyle uzunca bir sohbetimiz oldu.

  Başkanlığa geleli çok kısa bir zaman olmasına rağmen  heyecanla Kastamonu Sanayisi ve Kastamonu için yapmak istediklerini anlattı Dellaloğlu.

   Vali Meftun DALLI bey,Vekiller Serap EKMEKÇİ, Halil ULUAY ,KATSO  Başkanı Oğuz FINDIKOĞLU ,KATSO Yönetimi ile üyelerinden,ayrıca  Belediye Başkanlarından büyük destek aldığını belirterek, uzun ve orta vadede düşündüklerini ,kurulma aşamasında olan İhsangazi  Organize  Sanayisi için yaptıkları çalışmaları,hem İhsangazi’yi ,hem Kastamonu OSB  yi büyütme ve daha çok yatırımcı getirme çabalarını,ilk etapta Karabük ,İhsangazi Tren yolu bağlantısını kurma düşüncelerini,OSB lerin gelirlerini yükseltecek kaynak çalışmalarını anlattı.

  Bu sohbet esnasında  Turgay bey kardeşimin  her alanda Kastamonu kalkınması ve daha ileri seviyeye ulaşması için samimiyetini, gayretini,heyecanını,vizyon ve geniş ufkunu gördüm ve dedim ki işte ‘’ Organize sanayi şimdi başkanını buldu

 Yolun açık olsun Turgay başkan, bu kadim şehre çok iyi hizmetler yapacağına inanıyorum. Başarılar diliyorum.