Gazeteci Orhan Akyüz’ün, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü istatistik verilerinden elde ettiği bilgiye göre, emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın genelinde ölülerin defnedildiği mezarlık alanlarının sayısı bir bir tespit edildi.

148 MEZARLIK ALANI VAR

Verilerde, Zonguldak’ın ilçelerinden merkez, Kozlu, Kilimli, Çaycuma, Gökçebey, Devrek, Karadeniz Ereğli ve Alaplı ilçesinin yanı sıra beldeleri, köyleri ile mahallelerinde toplamda metrekare boyutlarına göre 148 adet mezarlık alanı bulunuyor.

Ereğli İçin Kritik Hamle! Murat Sesli'den Erdemir'e Karşı Dava! Ereğli İçin Kritik Hamle! Murat Sesli'den Erdemir'e Karşı Dava!

BELEDİYE BAŞKANININ MEZARLIK AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Bu arada Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, gazeteci Akyüz’ün ziyaretinde mezarlıkların son durumuyla ilgili sorusunu, şöyle yanıtlamıştı:
“Kırat’taki (Kırat Mezarlığı) tahmini 1000 kişilik, o talebi karşılıyoruz, ama şimdi yeni mezarlık alanı oluşturulması için orman işletmesiyle (Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü) görüşmelerimiz var, onlar kesimlerini yapacaklar, bizler de sedlerini yapacağız. Çünkü önümüzdeki yılın (2025) ancak bugününe kadar yeterli mezarlık alanımız var.”

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Orhan Akyüz