Okulların açılmasına az bir zaman kala her yıl uygulanan Toplum Yararına Çalıştırma Programı (TYP) kapsamında 9 ay çalışırılıp asgari ücret oranında maaş alan temizlik personelleri bu yıl TYP'nin kaldırılmasıyla yeni sistemle tanışmış olacak. 29 Ağustos 2024 tarih ve 32647 sayılı Resmi Gazetede İşgücü Uyum Programının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik yayınlandı.  

Yeni Programa göre, bu programda bir kurumda en fazla 5 kişi çalışabilecek. Günlük çalışma süresi 7.5 saat ve haftada 5 gün olarak belirlendi. Çalışanlar ilk 1 ay haftada 37.5 saat çalışabilecek yani beş gün sonrasında ise en fazla bir çalışan 22.5 saatle birlikte 3 gün çalışabilecek. Programda daha önce bu programda çalışmamış olma gibi bir şart bulunmuyor.  

Mevlid kandilinin dinimizdeki yeri nedir ve niçin kutlama yapılmaktadır? Mevlid kandilinin dinimizdeki yeri nedir ve niçin kutlama yapılmaktadır?

Son bir ay sigortalı olanlar ile yaşlılık ve malulluk maaşı alanlar programa başvuru yapamıyor.  Çalışanlara asgri ücretten daha fazla ödeme yapılamayacak.  Haftada en fazla 3 gün çalışacak olan bir çalışana ise ayda 10 bin TL'ye yakın ücret ve buna göre sigorta pirimi ödemesi yapılacak. İşgücü Uyum Projesi ise okulların başlamasının ardından uygulamada başlatılmış olacak. 

Editör: Emre Sürücü