Ancak atamalarda en düşük puanla göreve başlayacak öğretmenlerin hangi branşlardan olacağı merak ediliyor.

Mülakat Süreci Durdu

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamaları için gerekli mülakatları gerçekleştirmişti. Ancak, bu süreç Danıştay’a açılan bir dava nedeniyle duraklama aşamasına girdi. Öğretmen sendikaları, öğretmen atamalarında mülakat yapılmaması ve KPSS puanlarına dayalı atama yapılması için itirazda bulundu. Bu davanın sonucu açıklanana kadar atama sürecinin ilerlemeyeceği bildirildi.

Hangi Branşlar En Düşük Puanla Atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kadrolara göre, 20 bin öğretmen atamasında en fazla kontenjan 3.263 kişi ile sınıf öğretmenliğine verildi. İkinci sırada ise 2.499 kişilik kontenjanla özel eğitim öğretmenliği yer alıyor. Özel eğitim öğretmenliği branşı, mevcut ihtiyaç ve mezun sayısı dikkate alındığında, yaklaşık 70 puanın altında bir atama ile gerçekleşecek.

Siber devriyelerden sosyal nedyada operasyon! Suçlulara gözaçtırılmıyor! Siber devriyelerden sosyal nedyada operasyon! Suçlulara gözaçtırılmıyor!

Rehber öğretmenlik için ise 1.597 kişilik kontenjan mevcut. Ancak psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun olan kişi sayısı ile verilen kadro göz önüne alındığında, bu branşta atama puanlarının 75’in üzerinde olması bekleniyor.

Gündem Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi