Sol Parti öğrenci servis ücretlerinin düşürülmesi için geçtiğimiz günlerde 1896 imza toplamış ve bu imzaları Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etmişti. 

Bugünde Sol Parti topladığı 1896 imzayı Zonguldak Belediyesine teslim etti.

İmzaları teslim etmeden açıklama yapan Sol Parti İl Başkanı İsmail Yıldız yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Belediyemizin ulaşım ücretleri en pahalı iller arasında üst sıralarda yer almaktadır. Öğrenci ücretlerinde ise birinci sıradadır. Zonguldak’a en yakın öğrenci taşıması 15 TL ile Kozlu Belediyesinde yapılmaktadır. Kozlu Zonguldak’ın ardından ikinci sıradadır. Devrek’te kooperatif minibüsleri 13 TL, Ankara 10,5 TL, Tunceli 9 TL, İstanbul 8 TL, Bursa 5TL, Muğla 1(Bir)TL dirTürkiye’nin diğer illerinin büyük çoğunluğunda öğrenci ücreti tam biletin %50’sidir. Bizde ise bu oran tam biletin  % 78’dir.

Yaşanılan ekonomik kriz ve hayat pahalılığı, halkımızı en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma getirmekte, buna ek olarak çocukların masraflarını karşılamakta zorlanmaktadırlar. Sosyal belediyecilik anlayışının en önemli hizmeti çocuklarımızın taşınmasının ücretsiz olmasıdır. Ancak ücretsiz taşıma şöyle dursun Zonguldak’ta neredeyse tam bilet seviyesindedir. 

AK Parti Teşkilatı önemli toplantıda! AK Parti Teşkilatı önemli toplantıda!

Daha önce Başkanlığınızdan bu sorunun çözümünü talep etmiştik. Bu konuda beş gün gibi kısa sürede düzenlediğimiz kampanyada topladığımız binlerce imza listeleri ilişiktedir.Topladığımız imza listeleri ilişiktedir. Bu konuda halkımızın ve özellikle öğrencilerimizin yoğun tepkisi olduğunu gözlemledik.  Belediyeye otobüs temin etme, başka firmalarla anlaşma yapma alternatiflerinin de değerlendirilmesi dahi konuya çözüm bulacağınızı umuyoruz. 

Bizler Zonguldak belediye halk otobüslerinde ÖĞRENCİ ULAŞIM ÜCRETİNİN TAM BİLETİN EN FAZLA YARISI olmasını, bu oranın dolmuşlarda da uygulatılmasını talep ediyoruz.”

Muhabir: Emre Can Bayram