Enerjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! TTK’daki şube müdürlüğü yazılı sınav tarihi belirlendi! Enerjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! TTK’daki şube müdürlüğü yazılı sınav tarihi belirlendi!

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak’taki Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünellerinden araçların geçişleri sırasında çok toz meydana gelmesinden dolayı sürücülerin kum fırtınası yaşadıkları dile getirildi.

“Kum fırtınasının içindeyiz”

Emeğin başkenti kömür kent Zonguldak ile Kilimli ilçesini bölünmüş yol standardında birbirine bağlayan güzergâhta Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı-1 Tüneli ve 
Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı-2 Tüneli’nde,
araç geçişinde aşırı toz meydana gelmesinden görüş mesafesinin tehlike arz edecek şekilde kısaldığını bildiren sürücüler, adeta kum fırtınasının içinde olduklarına dikkati çektiler.

“Tünellerde kum fırtınasının içinde kendimizi buluyoruz, göz gözü görmüyor, kaza yaşanmaması elde değil”

Söz konusu tünellerden sık sık geçiş yaptıklarını anlatan birçok araç sürücüsü, şöyle konuştu:
“Özveriyle yapılan bu tünellerin şehrimize kazandırılmasında payı olanlara teşekkür ediyoruz. Ancak tünellerden araçların geçişleri sırasında inanın ki aniden kum fırtınasının içinde kendimizi buluyoruz, göz gözü görmüyor. Yani sıklıkla çölde yaşandığı anlatılan kum fırtınasının benzeri bu tünellerde de mevcut. Abarttığımız sanılmasın, kesinlikle abartmıyoruz, denemek isteyen buyursun… 
Tekraren söylüyoruz, tünellerden araçların geçişinde büyük olasılıkla hafriyat taşıyan kamyonlardan düştüğünü tahmin ettiğimiz  topraklardan oluşan tarifi imkansız yoğunluktaki toz, bizlerin görüş mesafesini tehlike arz edecek şekilde kısaltıyor.
Bu arada ciğerlerimizin de tozlardan nasibini  aldığını söylemek istiyoruz. 
Tünellerin yıkanarak temizlenmesi çok mu zor? Buradaki toz yoğunluğuyla mücadele etmek zorunda mıyız? Böylesine vurdumduymazlık olur mu? Yetkilileri  görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Allah göstermesin, uyarımızın dikkate alınmaması durumunda büyük kazalara davetiye çıkarılması elden bile değil, bizler uyarımızı yapalım dedik.”

Zonguldak-Kilimli Yolu ve Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri

Karayolları Genel Müdürlüğünün resmi internet web sitesinde de Zonguldak-Kilimli Yolu ve Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:
““5 Şubat 2022'de hizmete açılan Zonguldak-Kilimli Yolu ve Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile yerleşim alanlarından geçen transit trafiğin şehir dışına alınarak bölgedeki ulaşımın düzenlenmesi amaçlanmıştır.
Toplam 34 kilometrelik Zonguldak-Kilimli Yolu'nun hizmete sunulan kesiminde; tamamı çift tüplü inşa edilen 1.546 metrelik Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı-1 Tüneli, 337 metrelik Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı-2 Tüneli, 237 metrelik Uzunkum Tüneli ve 382 metrelik Aslankayası Tüneli olmak üzere toplam 2.502 metrelik tünel imalatı ile toplam uzunlukları 457 metre olan Karaelmas-1 ve Uzunkum Köprülü Kavşakları yer almaktadır.

‘30 dakikada geçilen güzergah 5 dakikaya   indirildi’

Zonguldak ile Kilimli ilçesini bölünmüş yol standardında birbirine bağlayan güzergâhta 4,5 km kısalma sağlanmış, 30 dakikada geçilen güzergah 25 dakika kısaltılarak seyahat süresi 5 dakikaya indirilmiştir.”

MUHABİR: Orhan Akyüz

Muhabir: Orhan Akyüz