Adım adım montajlanıyor
Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre,
Birlik Mahallesi Değirmen Sokak’ta dayanıksız olduğundan dolayı tehlike arz ettiğinden yıkılan yaya köprüsünün yerine kısa zamanda çelikten uzay kafes tekniğiyle yapılan yayaların kullanacağı 22.50 metre uzunluğunda ve 3.40 metre genişliğinde betonarme ayaklı modern köprünün hizmete sokulması için vinç kullanılarak 19 Ekim 2024 Perşembe günü titizlikle başlanılan çalışmalar kapsamında aynı gün köprünün çelik konstrüksiyonunun montajı yapıldı, 20 Eylül 2024 Cuma günü de korkulukları montajlandı.
Merdiven ve engelli rampaları da yapılacak
2 milyon 500 bin liraya mal olduğu bildirilen
uzay kafes tekniğiyle yapılan AFAD Yaya Köprüsü’ne montaj edilen korkulukların ardından muhtemelen yayaların hizmetine sokulacak 25 Eylül Çarşamba gününe dek köprünün girişlerine de merdiven ve engelli rampaları yapılacağı öğrenildi.
3 mahalle faydalanacak
Nüfus yoğunluğu fazla olan Birlik, Çaydamar ve Karaelmas mahallelerinde ikamet edenlerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın faydalanacağı, taşkın suyun akışını da geçirebilecek şekilde projelendirilen yeni köprünün imalatını AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, yakından takip etmişti.
Milletvekili Avcı, köprünün montajına başlanılan yerde Mühendis Sercem Taner’den bilgiler almıştı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen emeğin başkenti Kömür kent Zonguldak’ın Milletvekili Muammer Avcı, imalatını adım adım takip ettiği 19 Eylül 2024 Perşembe günü montajına başlanan köprünün çalışmalarını yerinde inceleyerek
Gökalp Proje Müşavirlik A.Ş. İnşaat Yüksek Mühendisi Sercem Taner’den bilgiler almıştı.
Uzay kafes sistemi nedir?
Uzay kafes strüktürlerle normal olarak statik ve konstrüktif zorlamalara gidilmeksizin, yapısal oluşumunun verdiği olanaklarla büyük açıklıklı yapıların örtülmeleri konusu çözümlenmektedir. Uzay kafes sistemleri, gerekli tasarım ve mühendislik hesapları yapıldığında her yükü taşıyabilir.