İzmir Körfezi ve Karadeniz'de 10 Gün Sürecek Tatbikat

Türkiye’nin ev sahipliğinde 20-29 Eylül 2024 tarihleri arasında İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli açıklarında gerçekleşecek olan NUSRET-2024 Davet Tatbikatı, dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla başladı. Tatbikatın açılışına yönelik İzmir Alsancak Limanı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantının ardından TCG Sancaktar Gemisi’nde, savunma sanayi firmalarının ürettikleri yeni savunma araçları ve sistemleri tanıtıldı.

Savunma Sanayiinden Büyük Gösterim

Araç sahipleri dikkat! Dolandırılabilirsiniz... Araç sahipleri dikkat! Dolandırılabilirsiniz...

Tatbikat kapsamında düzenlenen sergide, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayii firmaları Aselsan ve Havelsan başta olmak üzere, toplam 12 firma ürünlerini tanıttı. Sergide özellikle savunma ve keşif araçları dikkat çekti. Tanıtımın büyük ilgi gördüğü etkinlikte, birçok firmanın Deniz Kuvvetleri için geliştirdiği ürünlerin fiili gösterimi yapıldı.

İnsansız Deniz Aracı ve Otonom Su Altı Aracı Tanıtıldı

Aselsan, yüzde 100 yerli üretim olan "İnsansız Su Üstü Aracı"nın prototipini sergileyerek, bu aracın bir adetinin Türk Donanması’na teslim edildiğini açıkladı. Ayrıca, “Deringöz Otonom Sualtı Aracı” da firmanın tanıttığı önemli ürünlerden biri oldu. Firmanın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Ayberk Aybek, su altı otonom araçlarının su altı sınır güvenliği ve savunmasında kullanılmak üzere geliştirildiğini belirterek, aracın 6 ay su altında kalabildiğini ve 1000 metre derinliğe inebilme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Tatbikatta, birçok özel firma Deniz Kuvvetleri için geliştirdikleri keşif ve savunma araçlarını da sergiledi.

Editör: İrem Karagöz