Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, emeğin başkenti kömür kent Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevine, 18/102024/363 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca Halil Yılmaz atanmıştı, Resmi Gazete’de de yayımlanmıştı.

“NASIL LİYAKAT İSTİYORSUNUZ”

AK Parti kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, TTK Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevine haklı olarak Halil Yılmaz’ın atanmasının yapılmasının ardından art niyetli bazı çevrelerin haksız yere eleştirilerde bulundukları dile getirilerek, şöyle denildi:
“TTK Yönetim Kurulu Üyeliğine kurumda işçi mühendis statüsünde çalışan Halil Yılmaz’ın atanması, çıkar çevreleri başta olmak üzere CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı rahatsız etmiş.

Bilindiği gibi, Yavuzyılmaz’ın yakınlarını TBMM’de danışman gösterip maaşlarıyla ilgili kamuoyu meşgul edilmişti. Deniz Yavuzyılmaz’ın, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Halil Yılmaz’ın TTK Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasını Amerika kıtasını keşfedercesine yaptığı açıklama, kurum çalışanları arasında bile tepkiyle karşılandı. Amerika kıtasını keşfeden Deniz Yavuzyılmaz, ‘AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan ve şu anda TTK’da çalışan sade bir yevmiyeli mühendisin siyasi saiklerle Cumhurbaşkanlığı kararıyla 5 kademe birden atlatılarak TTK Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandığını tespit ettik. Bu atamayla bu kişi, hem amiri olan işletme müdürünün altında, hem de yönetim kurulu üyesi olduğu için üstü durumundadır. Kim kime nasıl talimat verecek. TTK yönetilemez duruma getirilerek maden ocakları felakete sürükleniyor’ şeklindeki açıklamasına kömür havzasında ki çalışan madencilerden de tepki gelmiştir.
Öte yandan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil’in, ‘Şaşkınlıkla karşıladık’ açıklaması da Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın açıklaması gibi kömür havzasında tepkilere neden oldu. Hatırlanacağı gibi, TTK Yönetim Kurulu Üyeliğine iş insanı ve o dönem AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Salih Erbay atandığında ise kimsenin sesi soluğu çıkmamıştı. Niye?

‘39 YILDIR KURUMDA ÇALIŞIYOR’

Kurumun her kademesinde görev alarak bugünlere gelen Halil Yılmaz, 23 Yıldır kurumda yevmiyeli maden mühendisi olarak çalışıyor. Ayrıca A sınıfı iş güvenliği uzmanı olan bir kişinin TTK Yönetim Kurulu’na atanmasının ardından nasıl bir liyakatsizlik olduğunun Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından açıklanması isteniyor. Soruyoruz nasıl liyakat istiyorsunuz?

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrencileri Konuralp Antik Kentinde... Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrencileri Konuralp Antik Kentinde...

LİYAKATSİZ DENİLEN HALİL YILMAZ’IN ÖZ GEÇMİŞİ

1968 yılı Zonguldak doğumlu Halil Yılmaz, 15 yaşındayken 1983-1985 yılları arasında Türkiye Taşkömürleri Kurumu bünyesinde bulunan ve o zaman ki adı ile İnsan Gücü Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuş çıraklık okulunu kazanarak iki yıl yatılı olarak eğitim aldı. 
10.12.1985 tarihinde TTK Maden Makinaları İmalat ve Onarım Fabrika Müdürlüğü’nde
tesviyeci olarak işe başlayan Halil Yılmaz, askerlik hizmetinin ardından 1990 yılında tekrar TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü Elektromekanik İşletme Müdürlüğü İş Makinaları servisinde işe başladı. 
2001 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin ismi 11.04.2012 tarih 28261 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 6287 sayılı Kanunun 18. maddesi uyarınca ‘Bülent Ecevit Üniversitesi’ olarak değiştirilmiştir. 23.06.2012 tarih 28332 sayıl Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 
2001 ve 2004 yılları arasında TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü Ocak Gazları İzleme servisinde (Erken Uyarı) çalıştı.
2004 yılında maden mühendisi (yevmiyeli statüde) olarak TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne tayin oldu.
2005 yılında TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde vardiya mühendisi, devamında da TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde vardiya mühendisliği görevini idame etti.
2006 yılında TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü Ocak Mühendisliği yaptı. Bu dönem içerisinde dönemin TTK Genel Müdürü tarafından kömür üretiminde yer altı içeri randımanın artışı nedeniyle ocak mühendislerine verilen başarı belgesini aldı. 
2007 ve 2010 yılları arasında TTK İşletme İş Güvenliği Servis Mühendisliği Havalandırma ve Tozla Mücadele Mühendisliği görevlerinin her ikisini bir arada yürüttü. 
2010 yılından itibaren TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü Kaza Takip Mühendisliği Servis Mühendisi olarak görev yaptı. Halen TTK A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak ve maden mühendisi olarak ülkemiz içerisinde madencilik faaliyeti gösteren birçok yer altı ve yer üstü maden ocaklarının denetimi için oluşturulan komitelerde görev almaktadır.”
 

Muhabir: Orhan Akyüz