İmza Gazetesi muhabirlerinden Emre Sezer, Memleket Partisi İl Başkanı Mukadder Yalçın ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek Cem Saygı konusuna ilişkin bilgi aldı.

Cem Saygı’nın Ankara Genel Merkez üzerinden başvuru yaptığını ve listeler açıklanana kadar haberlerinin dahi olmadığını belirten Yalçın, ''Cem Saygı’yı daha önce hiç görmedim, hiç tanımıyorum, genç kardeşimize sorsanız o da beni tanımıyodur'' dedi ve kendisini aramadığını ifade etti.

‘’BİZ TEHDİT ETMEDİK’’

Cem Saygı’nın gelişen olaylardan sonra Mukadder Yalçın ve Uğurcan Akyıldız’a telefon görüşmesi esnasında ağza alınmayacak kelimeler kullandığını, ses kayıtlarında kendi hakaret ve tehditlerini kestiğini belirtti.

Yalçın, Ereğli İlçe Başkanı Murat Güney ile konu hakkında görüştürme gerçekleştirdiklerini ve sadece Genel Merkeze rapor verdiklerini belirtti.

Yalçın, ‘’Cem Saygı’nın kötü bir çocuk olduğunu düşünmüyorum, genç bir çocuk kazanılmasını isterim ancak onu birilerinin kötü yönlendirdiğini düşünüyorum’’ dedi.

92 milyon liraya mâl oldu! Taşınan o müdürlüğe milletvekilinden sürpriz ziyaret! 92 milyon liraya mâl oldu! Taşınan o müdürlüğe milletvekilinden sürpriz ziyaret!

Mukadder Yalçın, Cem Saygı’nın Memleket Partisi Zonguldak İl Başkanlığı’na geldiğini ancak o gün parti binasının kapalı olduğunu söyledi. Yalçın, Saygı’nın kendilerini sürekli olarak tehdit ettiğini vurgularken arkasında birisinin olduğundan şüphelendiklerini ifade ederek; ''Biz tehdit etmedik aksine tehdit hakaret ve şantaja maruz kaldık üzerimize atılan suçlamaları asla kabul etmiyoruz.'' dedi.

Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Yalçın, ‘’Tüm her şey yargı süreci başladığında gerçekler gün yüzüne çıkacaktır’’ dedi ve artık bu konu ile ilgili yargı süreci sonuçlanana kadar konuşmayacaklarını ifade etti.

Yazan/Düzenleyen Emre Sezer

Editör: Emre Sürücü