AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, “Deprem tahkiki sonucu yık-yap-projesi kapsamında 56 derslikli 3 okulumuz yıkılmalarının ardından yeniden yapıldı, donanımlarıyla birlikte 2024-2025 eğitim öğretim dönemine hazır hale getirilecek” dedi.

Whatsapp Image 2024 06 30 At 19.54.15

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın Milletvekili Muammer Avcı’nın, il genelindeki ziyaretlerinde vatandaşlarla birebir sohbetinde ilgi gördüğü gözlemlendi, bu arada milletvekili Avcı, gazeteci Orhan Akyüz’ün de Milli Eğitim ile ilgili sorularını içtenlikle yanıtladı.

Whatsapp Image 2024 06 30 At 19.52.50

“YENİDEN YAPILAN 3 OKULUMUZ, DONANIMLARIYLA BİRLİKTE 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE HAZIR HALE GETİRİLECEK”

Milletvekili Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yatırım programları kapsamında yer alan il genelindeki okulların yeniden yapımlarıyla onarım çalışmalarının Zonguldak Valiliği’nin himayelerinde olduğunu, kontrollerinin, denetimlerinin ve inşaat yapım sürecinin İl Özel İdaresi tarafından üstlendiğini, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün de takip ettiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
“Okulların yapımı ile onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin yeni eğitim öğretim döneminde okullarına kavuşmalarının heyecanını bende yaşıyorum. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığım bilgilere göre, deprem tahkiki sonunda yıkım kararı verilerek yıkılan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yık-yap projesi kapsamına alınan 3 yeni ilkokul binasının başlanılan yapımı tamamlandı. Yeniden yapılan Kilimli İsmet İnönü İlkokulu, Zonguldak Merkez Bahçelievler İlkokulu, Zonguldak Merkez Mithatpaşa İlkokulu 2024-2025 eğitim öğretim yılında açılacak. Yaz döneminde okulların eğitim araç gereci-eğitim donanımları temin edilerek hazır hale getirilecek.

Proje bedeli 25 milyon lira olan 24 derslikli 
Merkez Bahçelievler İlkokulu’nun fiziki gerçekleşmesi yüzde 100, proje bedeli 31 milyon 376 bin 200 lira tutarındaki 8 derslikli Merkez Mithatpaşa İlkokulu’nun 
fiziki gerçekleşmesi yüzde 90 ve proje bedeli 41 milyon 580 bin liralık 24 derslikli Kilimli İsmet İnönü İlkokulu’nun fiziki gerçekleşmesi yüzde 90 tamamlandı.

Whatsapp Image 2024 06 30 At 19.57.38

Zonguldak  Bahçelievler İlkokulu

Whatsapp Image 2024 06 30 At 19.56.48

Zonguldak Merkez Mithatpaşa İlkokulu

Whatsapp Image 2024 06 30 At 19.56.02

Kilimli İsmet İnönü İlkokulu

Deprem tahkiki sonucu yık-yap-projesi kapsamında 56 derslikli bu 3 okulumuz yıkılmalarının ardından toplamda 97 milyon 956 bin 200 lira yatırımla yeniden yapıldı, donanımlarıyla birlikte 2024-2025 eğitim öğretim dönemine hazır hale getirilecek.”

ZONGULDAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ, BÜYÜK ONARIMLA DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLDİ”

“Ülke genelinde olduğu gibi güzide ilimiz Zonguldak’taki eğitim yuvalarımızda da öğrencilerimizin okula erişimi için gerekli tedbirler eksiksiz alınmıştır” diyen Milletvekili Avcı, şunları kaydetti:
“Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi güçlendirme kapsamında büyük onarımda olduğundan Fener Anadolu Lisesi bünyesinde eğitim öğretime devam ediyordu. Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin deprem güçlendirmesi kapsamındaki büyük onarımı tamamlanarak eğitim öğretime hazır hale getirildi. 18 milyon 516 bin lira tutarındaki yatırımla güçlendirme onarımı tamamlanan bu okulumuz, yeni sezonda eğitim öğretime hazır hale geldi. Yaz tatili döneminde iç donanımı da araç gereç olarak hazır hale getirilecek.”

Whatsapp Image 2024 06 30 At 20.02.58

Zonguldak Mahallelerinde Sivri Sinek Krizi: Vatandaşlar Mağdur Zonguldak Mahallelerinde Sivri Sinek Krizi: Vatandaşlar Mağdur

Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi

“TAMAMLANDI DİYEBİLECEĞİMİZ YENİ YATIRIMLARIMIZ ARASINDA YER ALAN REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ VE ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU İLE  
HALK EĞİTİMİ MERKEZİ-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI HİZMETE HAZIR DURUMDA”

Whatsapp Image 2024 06 30 At 19.58.43

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI

Milletvekili Avcı, şöyle devam etti:
“2024-2025 eğitim öğretim dönemine açılacak olan yatırım bedeli 62 milyon 733 bin 932 lira tutarındaki 12+12 toplamda 24 derslikli Rehberlik Araştırma Merkezi ve Özel Eğitim Anaokulu hizmet binasının fiziki gerçekleşmesi yüzde 95 tamamlandı. Yaz döneminde eğitim araç gereci-eğitim donanımları temin edilerek eğitime hazır hale getirilecek.
Ayrıca yatırım bedeli 54 milyon 840 bin liralık 24 derslikli Merkez Halk Eğitimi Merkezi-İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası’nın fiziki gerçekleşmesi de yüzde 100 tamamlanmıştır.”

“ZONGULDAK’IMIZIN YATIRIMLARI ARASINDAKİ EĞİTİM YUVALARIMIZA 234 MİLYON LİRA HARCANDI, 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNE TAM DONANIMLI HAZIR HALE GETİRİLECEK”

Zonguldak’ta yeniden yapılan okulların yanı sıra büyük onarımı tamamlanan eğitim yuvasının da yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getirildiğini, donanımlarının ise süratle tamamlanacağına dikkati çeken Milletvekili Avcı, şu ifadeleri kullandı:
“Zonguldak’ımızın yatırımları arasında yer alan yeniden yapılan ve onarımı gerçekleştirilen eğitim yuvalarımızın tamamına toplamda 234 milyon 46 bin 132 lira harcandı. Yeni yapılan eğitim yuvalarımızın güzide ilimize, birbirinden değerli öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hükümet olarak eğitim öğretimin kesintiye uğramaması için çalışırken, aynı zamanda yeni yatırımlarla eğitimin altyapısını da tahkim ediyoruz.
Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ‘Eğitimde günü kurtarmanın değil, istikbali garantiye almanın derdindeyiz. Türkiye'yi, milletimize söz verdiğimiz şekilde eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri üzerinde yükseltmeyi sürdürüyoruz.
Bizim için asıl olan evlatlarımızla birlikte geleceğimizi de emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin huzuru, esenliği, refahı ve motivasyonudur. Öğretmenlerimizden beklentimiz, öğrencilerimizi büyük ve güçlü Türkiye vizyonuyla özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirmeleridir. Dolayısıyla yarınları, 2053 ve 2071'i biz bu gençlerimizle inşa edeceğiz’ söylemlerine yürekten kalben katılıyorum ve hatırlatmak istiyorum.
‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü rehber edindik. Bir ülke için en büyük servet, genç ve yetişmiş insan gücüdür.”

Whatsapp Image 2024 06 30 At 19.59.52

Rehberlik Araştırma Merkezi ve Özel Eğitim Anaokulu

VALİ İLE MÜDÜRE TEŞEKKÜR

Milletvekili Avcı, bazı okulların yeniden yapımının yanı sıra bazılarının da onarımlarının eksiksiz yürütülmesini yakından takip eden Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan ile nezdindeki tüm çalışanlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Orhan Akyüz