Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen emeğin başkenti Kömür kent Zonguldak’ın Milletvekili Muammer Avcı, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği memleketi Zonguldak’ta, gazeteci Orhan Akyüz’ün, “Zonguldak’ın Birlik Mahallesi’ndeki vatandaşlardan, mahallelerindeki yayaların uzun yıllardır kullandığı köprünün dayanıksız olmasından dolayı yıkıldığını ve ardından da yenisinin yapımına başlandığını öğrendik. Buraya yapılacak köprünün özelliklerinin yanı sıra hizmete ne zaman geçeceği konusunda müjde verebilir misiniz?” şeklindeki soruyu yanıtladı. 

Whatsapp Image 2024 07 21 At 10.41.59 (1)

“ÇELİK KÖPRÜ, 20.50 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK”

Whatsapp Image 2024 07 21 At 10.43.54 (1)

Kamu kurum ve kuruluşlardan Devlet Su İşleri (DSİ) ve diğer tüm müdürlüklerinin yatırımlarını anbean takip ederek sıklıkla da yerinde inceleme imkanına sahip olduğuna işaret eden Milletvekili Avcı, şu ifadeleri kullandı:
“Şehrimizin merkez ilçeye bağlı Birlik Mahallesi Değirmen Sokak’taki tehlike arz ettiği kanaatine varılan yaya köprüsü yıkılarak, yerine kısa zamanda yenisinin yapımına başlandı. Şöyle ki buraya çelikten uzay kafes tekniğiyle yapımına başlanan yayaların kullanacağı 20.50 metre uzunluğunda betonarme ayaklı modern çelik köprü bir ayda tamamlanarak hizmete sokulmuş olacak. Taşkın suyun akışını geçirebilecek şekilde projelendirilen modern köprü, kesinlikle taşkından zarar görmeyecek.

Whatsapp Image 2024 07 21 At 10.43.54 (2)
Köprüden nüfus yoğunluğu fazla olan Birlik, Çaydamar ve Karaelmas mahallelerinde ikamet edenlerin yanı sıra çok sayıda kıymetli vatandaşlarımız faydalanmış olacaklar. Ayrıca burasının yoğunlukla işlek güzergah olduğu bilinmekte, köprünün çevresinde okulların yanı sıra bazı kuruluşlar da mevcut. Şunu belirtmek de fayda görüyorum ki hizmetlerimizin en iyilerine layık vatandaşlarımız, diğer hizmetlerimizdekileri olduğu gibi bu köprüyü de huzur içinde kullanabilecekler.”

“DSİ, BU YIL ZONGULDAK’IMIZDA 1 MİLYAR 50 MİLYON LİRA YATIRIM  GERÇEKLEŞTİRDİ”

Whatsapp Image 2024 07 21 At 10.43.54

Milletvekili Avcı, “DSİ’nin, Zonguldak’ımızın geneli için 2024 yılındaki 1 milyar 700 milyon lira yatırım miktarından bu yıl şu ana kadar çeşitli alanlarda 1 milyar 50 milyon liralık iş yapıldı. Diğer yandan da Zonguldak’ımızda derelerimizi daha güvenli hale getirmeye ve olası taşkınlar öncesi bentler temizlenerek tedbirler alınmaya devam etmektedir. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’mizin genelinde olduğu gibi güzide ilimiz Zonguldak’ımız da da ‘Türkiye Yüzyılı’ idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeyi her daim ‘ilke’ edindik, sonsuza dek ‘ilke’ edineceğiz” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 07 21 At 10.43.54 (3)

TEŞEKKÜR ETTİ

Milletvekili Avcı, hükümetlerinin yatırımlarını titizlikle hayata geçmesindeki özverili çalışmalarından dolayı DSİ Zonguldak Şube Müdürü Kürşat Çoşkun Çolak ile beraberindeki çalışanlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

UZAY KAFES SİSTEMİ NEDİR?

Zonguldak Kozlu Sahil Yolunda Büyük Tehlike: Yaya Güvenliği İçin Tel Örgü Talebi | Zonguldak haber Zonguldak Kozlu Sahil Yolunda Büyük Tehlike: Yaya Güvenliği İçin Tel Örgü Talebi | Zonguldak haber

Uzay kafes strüktürlerle normal olarak statik ve konstrüktif zorlamalara gidilmeksizin, yapısal oluşumunun verdiği olanaklarla büyük açıklıklı yapıların örtülmeleri konusu çözümlenmektedir. Uzay kafes sistemleri, gerekli tasarım ve mühendislik hesapları yapıldığında her yükü taşıyabilir.

Whatsapp Image 2024 07 21 At 10.43.01

KÖPRÜNÜN ESKİ HALİ


Whatsapp Image 2024 07 21 At 10.42.19

Muhabir: Orhan Akyüz