Avcı, yağışların Zonguldak genelinde büyük bir etki yarattığını belirtti.

Yağış Verileri ve Müdahale Sürecini Anlattı

Zonguldaklı madencilere haddini aşan sözler! "Zonguldak TTK'da kömür mü üretiliyor da paralarını ödüyorsunuz?" Zonguldaklı madencilere haddini aşan sözler! "Zonguldak TTK'da kömür mü üretiliyor da paralarını ödüyorsunuz?"

"1 Ekim tarihinde başlayan şiddetli yağış, Zonguldak’ımızın tamamında etkili olmuş, yıllık yağış miktarı 1210 kilogram olan Zonguldak’ta 48 saatlik sürede metrekareye 300 kilogram yağmur yağmıştır," diyen Avcı, 112 çağrı merkezine 106 su baskını, 53 toprak kayması, 24 kaya düşmesi ve 1 ağaç devrilmesi ihbarı geldiğini aktardı. Avcı, bu durum karşısında 777 personel, 203 araç, 37 iş makinası ve 3 bot ile yağıştan etkilenen bölgelerde afetle mücadele çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Alınan tedbirler sayesinde herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmamasının sevindirici olduğunu vurgulayan Avcı, "Gazi Meclisimizden tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, başta Sn. Valimiz olmak üzere, AFAD koordinasyonunda sahada görev alan tüm personelimize şehrimiz adına şükranlarımı arz ediyorum," sözlerini kullandı.

Zonguldak Haberleri

Editör: Aybüke Ünal