Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgeleri için çöl tozu uyarısında bulundu. Birçok ilde sağanak yağış beklenirken, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor ve sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Sağanak Yağış Beklenen Bölgeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ile Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Marmara ve Ege'de Toz Taşınımı

Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu. Bolu 24°C, Düzce 26°C, Sinop 19°C, Zonguldak 19°C.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Afyonkarahisar 26°C, Denizli 33°C, İzmir 28°C, Manisa 32°C.

Tekneler limana kaçıyor! Tekneler limana kaçıyor!

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu. Amasya 26°C, Samsun 21°C, Tokat 24°C, Trabzon 18°C.

Marmara: Parçalı bulutlu, güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. Edirne 27°C, İstanbul 23°C, Kırklareli 24°C, Kocaeli 26°C.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Erzurum 18°C, Kars 16°C, Malatya 27°C, Van 18°C.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Adana 30°C, Antalya 26°C, Burdur 29°C, Hatay 29°C.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Diyarbakır 30°C, Gaziantep 30°C, Siirt 28°C, Şanlıurfa 34°C.

İç Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin güneyi ile Ankara ve Çankırı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Ankara 25°C, Çankırı 27°C, Eskişehir 26°C, Konya 27°C.

Rüzgar ve Uyarılar

Genellikle kuzeyli, güney kesimlerde batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde ise yağış anında yer yer kuvvetli rüzgar bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme ve hava kalitesinde azalma yaşanabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri

Editör: Aybüke Ünal