Avrupa'da Real Madrid ve Arsenal gibi takımlarda forma giymiş aynı zamanda ülkemizde de Fenerbahçe’de oynamış olan Zonguldaklı eski futbolcu Mesil Özil, Ümraniyespor’a belediye tarafından kulübe tahsis edilen arazinin bir bölümünü altyapı tesisine çevirmek adına teklifte bulundu. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ümraniyespor Kulüp Başkanı Ünal Memiç, “Sürdürülebilir ekonomi için büyük bir altyapı projesi var. Sevgili Mesut Özil, belediyemizin bize tahsis ettiği arazinin bir bölümünü altyapı tesisi yapmak için bize bir teklifte bulundu. Geldiğinde çok memnuniyetle karşıladık. Mesut Özil gibi bir markanın hemen yanı başımızda böyle bir organizasyon yapmak istemesi çok hoşumuza gitti. Dolayısıyla olaya şöyle yaklaştık; yanımızdaki arazide bizden bağımsız bir Mesut Özil okulu değil de bizimle entegre, Ümraniyespor’un da altyapısını da ona teslim edeceğimiz bir organizasyon olmasını ilettik. Dolayısıyla onun da hoşuna gitti. Mesut, Avrupa’da yetişmiş, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinde oynamış, önemli bir değer. Kendisinin de projesi Almanya’daki sistemi buraya oturtabilmek. Tek amacı bu. Herhangi bir maddi beklentisi de yok. Biz ona şu teklifle gittik; dedik ki, ‘Bize de burada 1 otel ve 2 saha projesi yapmanı rica edeceğiz, kendi tesisini ve antrenman sahalarını da yap’. O da açıkçası çok sıcak baktı. Projenin içinde otel var. Bu bir sporcu oteli ve İstanbul’a deplasmana gelen bütün takımları burada ağırlamayı planlıyoruz. Önünde de 2 tane sahası olacak. Bu ekonomiyi de Ümraniyespor’a entegre edeceğiz. Otelin işletmesi tamamen Ümraniyespor’da olacak. Altyapı tesisi ve altyapı tesisinin işletmesi de Mesut Özil’in bizzat kendisinde olacak. Şu anda son aşamaya geldik” ifadelerini kullandı. 

Zonguldak Kömürspor, iletişim ofisi için anahtarı teslim aldı! Zonguldak Kömürspor, iletişim ofisi için anahtarı teslim aldı!

AVRUPA SİSTEMİNİ TÜRKİYE’YE GETİRECEK! 
“Tek amacı Avrupa’daki sistemi buraya getirip burada bir şeyleri başarmak, futbolcu üretimini sağlamak. Avrupa’daki pek çok ülkeye baktığınız zaman nüfusu bizimkiyle kıyaslanamayacak kadar. Ama çıkan futbolculara baktığınız zaman diyorsunuz ki 85 milyonluk ülkede nasıl oluyor da bu futbol endüstrisinde yıldız çıkaramıyoruz. Parmakla sayılabilecek kadar az maalesef. Dolayısıyla inşallah hedeflerimiz arasında bu işi Mesut Özil ile birlikte bir yerlere taşımak var.” 

REAL MADRİD VE ARSENAL GELECEK! 
En önemli hedeflerinin altyapı sistemini önemli yerlere getirmek olduğunun altını çizen Ünal Memiç, “Hedefimiz altyapıyı Mesut Özil ile birlikte bir yere getirmek. Gelecek olan gençleri de burada oynatıp dünya pazarına sunmak. Mesut Özil’in Real Madrid ve Arsenal gibi bağlantıları, kanalları da var. O buraya bunu kurduğunda o kulüpleri de buraya getireceğiz. Organizasyonlar ve hazırlık maçları yapacağız. İşin aslında temeline indik. Aslında iş orada, kaynak orada ama kimsenin sabrı yok. Sabır olmayınca bu sefer eldekini harcıyorsun, eldeki bitince de artık ben gideyim deyip gidiyorlar. Türkiye’nin futbol endüstrisindeki mevzu da bu değil mi? Yöneticiler sürekli değişiyor” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak: İHA