Milli Eğitim Bakanlığınca, "Velivizyon" platformu kurularak okul ile aile iş birliğini güçlendirmek, öğrencilerin sosyal ve akademik yönden bütünsel eğitimine daha fazla katkı sağlamak amacıyla velilere yönelik  “Ailem” dizisi çekildi.

“Dizi 27 bölümden oluşuyor”

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın eğitim yuvasının İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, şöyle dedi:
“Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in talimatıyla ‘Velivizyon’ platformu kuruldu, bu kapsamda velilerin sorumluluk duygularını artırmak suretiyle okul-aile iş birliğini güçlendirmek, öğrencilerin sosyal ve akademik yönden bütünsel eğitimine daha fazla katkı sağlamak amacıyla velilere yönelik 27 bölümden oluşan ‘Ailem’ dizi filmi çekildi. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in teşrifleri ve dizide rol alan duayen isimlerin katılımlarıyla ‘Velivizyon’ platformu tanıtım programı, 15 Ağustos tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. 27 bölümden oluşan film, her gün saat 21.00’de birer bölüm hâlinde www.velivizyon.meb.gov.tr web sayfası başta olmak üzere EBA, HEMBA, Milli Eğitim Bakanlığı youtube kanalında ve bakanlığın diğer sosyal medya hesaplarında yayınlanmaya başlandı. 

Whatsapp Image 2024 08 20 At 13.55.46 (1)

Platformun hedefleri 

92 milyon liraya mâl oldu! Taşınan o müdürlüğe milletvekilinden sürpriz ziyaret! 92 milyon liraya mâl oldu! Taşınan o müdürlüğe milletvekilinden sürpriz ziyaret!

Velivizyon platformunun hedefleri arasında; Sağlıklı İletişim Kurmak, Huzurlu Ev, Huzurlu Sınıftır, Veli Olmak, Evdeki Öğretmen, Okul-Aile Birliği gibi temalarla toplumdaki ortak sorunlara dikkati çekmek, velileri bilinçlendirerek öğrencilerin eğitim süreçlerinde ailelerin aktif katılımını artırmak ve çocukların geleceği için ideal bir okul-aile-çocuk iş birliğini sağlamak yer almaktadır.

Whatsapp Image 2024 08 20 At 13.55.46

‘Ülkemiz eğitim sistemimizin güçlenmesine katkı sunacak’
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlan Velivizyon platformundan velilerimizin istifade etmesi için tüm okullarımızın velilerine maksimum düzeyde ulaşılabilmesi için veli iletişim grupları, okul yöneticilerimiz, bakanlığımız, il milli eğitim müdürlüğümüz, ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, sosyal medya ve diğer iletişim kanalları aracılığı ile tanıtmaya devam ediyoruz. 
Bakanlığımızın bu çalışması çocuklarımızın eğitimine daha fazla katkı sağlayacak, velilerimiz eğitim süreçlerinde daha bilinçli ve aktif rol alacaklardır. Ülkemiz eğitim sistemimizin güçlenmesine katkı sunacak platformun tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Whatsapp Image 2024 08 20 At 13.55.33

Muhabir: Orhan Akyüz