Mart ayında beklenen hava durumu, sıcak ve yağışlı bir baharı müjdeliyor.

Mevlid kandilinin dinimizdeki yeri nedir ve niçin kutlama yapılmaktadır? Mevlid kandilinin dinimizdeki yeri nedir ve niçin kutlama yapılmaktadır?

Kara Hasret Kaldığımız Kış Geride Kaldı

Bu kış, yağışlı olmasına rağmen beklenen kar yağışının olmamasıyla dikkat çekmişti. Özellikle İstanbul'da kar görmeyen bir kış geçirmiş olduk. Mart ayına girerken ise kara hasret kaldığımız bu kışı geride bırakıyoruz.

Mart Ayında Sıcaklık Ortalamaların Üzerinde

Adil Tek'in açıklamalarına göre, mart ayı sıcaklık açısından ortalamanın üzerinde geçecek. Baharın cıvıl cıvıl atmosferini yaşayacağımız bir mart ayı bizi bekliyor. Sıcak günlerin sayısının artmasıyla soğuk günler geride kalacak.

Marmara, Ege ve İç Anadolu'ya Yağış Müjdesi

Mart ayında yağışlar da ortalamanın üzerinde olacak. Özellikle Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgeleri yağışlardan daha fazla nasibini alacak. Bu durum, geçen yılın aksine baraj doluluklarının artmasına ve kuraklık riskinin ortadan kalkmasına katkı sağlayacak.

Masa Tenisi ve Geleneksel Türk Okçuluğu Branşları da Etkinlikte

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2024 Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi, 81 ilde başladı. Basketbol ve futbol müsabakalarıyla başlayan etkinlik, gençler arasında büyük ilgi uyandırdı. Masa tenisi ve geleneksel Türk okçuluğu branşları da etkinlik kapsamında gençlerin yeteneklerini sergilemelerine olanak tanıyacak.

Gelecek Aylarda da Yağışlar Devam Edecek

Adil Tek'in değerlendirmelerine göre, geçtiğimiz yıl yaşanan su sorunlarını bu sene yaşamayacağız. Özellikle İstanbul'da baraj doluluk oranının artması bekleniyor. Mart ayında ve devamında yağışların ortalamanın üzerinde seyretmesi, kuraklık riskinin düşük olmasını sağlayacak.

Sıcak ve Yağışlı Mart, Baharı Getiriyor

Son yıllarda iklimde yaşanan değişiklikler göz önüne alındığında, bu senenin mart ayının da sıcak ve yağışlı geçeceğini söylemek mümkün. Adil Tek'e göre, yaz aylarında da sıcaklıkların ortalamanın üzerinde seyretmesi bekleniyor. Temmuz ve Ağustos aylarında sıcak hava dalgalarının sayısında artış olabilir.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri

Editör: Aybüke Ünal