Zonguldak’ın merkez ilçesine bağlı Çınartepe mahallesinin Muhtarı Melih Köse, sosyal medya hesabı üzerinden yıllardan beri Hazine ve Belediye arasında yaşanan anlaşmazlıklardan ötürü askıya alınan tapularla ilgili bilgi verdi. Vatandaşların yıl sonuna kadar tapuları alacağını ifade eden Köse, sürecin takipçisi olduğunu belirtti.

"DAVALI OLDUĞU İÇİN HAZİNE ARAZİLERİNDE OTURAN VATANDAŞLAR TAPULARINI ALACAK!"
Çınartepe Mahalle Muhtarı Melih Köse tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Değerli Çınartepe mahallesi sakinleri. Selamlar, saygılar herkese. Ben mahalle sakinlerinden Abbas. 2003 yılında Zonguldak Merkezde ve Çinartepe mahallemizde Kadastro calismalari yapılmıştı. Bu çalışmaya 2012 yılında mahallemizin bir bölümü için Hazine itiraz etmişti. Hazine ile Belediye arasındaki dava 2017 yılında karara baglanmisti. Dava reddedilmisti. Yani yapılan çalışmanın doğru olduğuna karar verilmişti. Hazine avukatı davayı üst mahkemeye gönderdi. Bu arada 2017 yılında çıkan yasa ile Hazine yerlerinin kullanıcılarına satışı için çıkan yasaya dayanarak calisma yapılmıştı ve bu yasa kapsaminda dava konusu olan yer dışında kalan hazine yerlerini kullanan mahalle sakinlerimiz ile belediyeye ait yeri kullanan mahalle sakinlerimiz tapularını almaya hak kazanmisti, tapularını almıştı. Ancak davalı olan eğitim binasının üst kısmından Baruthane sokağı Mithatpaşa sınırına kadar içine alan büyük parsel davalı olduğu için bu alanda kalan belediye arazisi dışındaki hazine arazisi üzerinde oturanlar tapularını alamamisti. Bir süre önce mağduriyetimizi dile getiren bir dilekçe yazıp Yargıtay'a göndermiştim. Nihayet 7 yıl sonra dosya Yargıtay'dan onanarak yani yerel mahkeme kararı doğru bulunarak geçen hafta geldi. 

Özetle söylemek gerekirse davalı olduğu için mahallemizin bir bolumundeki hazine arazilerinde oturan mahalle sakinlerimiz yıl sonuna kalmadan tapularını alacaklar. Adliyede çalışıyor olduğum için konunun gün ve gün takibindeyim.Tapu müdürlüğü ve Kadastro mudurlugu ile irtibat halindeyim.  Saygı ve selam ile çinartepe mahalle muhtarıi Melih köse ve kardeşimiz Abbas"

Ekran Görüntüsü 2024 08 31 135940

Mahalle Yağmurda Sular Altında! Zonguldaklı Vatandaş Çözüm Bekliyor! Mahalle Yağmurda Sular Altında! Zonguldaklı Vatandaş Çözüm Bekliyor!

Muhabir: Emre Sezer Sürücü