GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, sendikal bir çalışma programı nedeniyle toplantıya telefonla katıldı. Yeşil, işçi sınıfının öncü gücü olan maden işçileriyle her zaman omuz omuza mücadele edeceklerini belirtti ve temsilcilerin kararlı duruşundan övgüyle bahsetti. “Mücadele kültürümüzle her şartta omuz omuza olacağız” dedi.

I M G 7008

Toplu İş Sözleşmesi Hazırlıkları Başladı

Toplantının açılış konuşmasını yapan GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, maden işçilerinin haklarını koruma mücadelesinin önemini vurguladı. 31. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin hazırlıkları hakkında temsilcilere bilgi verildi ve süreçte temsilcilerin önerileri dinlendi.

Yiğit: "Birlik ve Beraberlik İçinde Mücadele Etmeliyiz"

GMİS Genel Mali Sekreteri Yalçın Yiğit, sendikal mücadelenin temelinde birlik ve beraberliğin yattığını söyledi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günlerin yaklaştığını belirten Yiğit, “Bizim davamız emek davasıdır, ekmek davasıdır” diyerek mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Zonguldak’ta! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Zonguldak’ta!

I M G 7009

Arslanbuğa: "KİT Reformu Kabul Edilemez"

GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, KİT Yönetişim Reformu adı altında gündeme getirilen özelleştirme taslağının kabul edilemez olduğunu vurguladı. 20 Ekim’de bu reform taslağına karşı Ankara’da yapılacak eylemlere katılacaklarını belirtti.

Mutlu: "Her Şartta Mücadelemize Devam Edeceğiz"

Toplantının kapanış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkan Vekili İsa Mutlu, Türkiye’nin stratejik enerji kaynaklarına yönelik saldırılar karşısında kararlı duruşlarını sürdüreceklerini belirtti. KİT'lere yönelik saldırılara karşı her zaman meydanlarda olacaklarını söyledi ve "Bu sendika bizim, birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz" diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Temsilcilerden Destek Mesajları

Toplantı boyunca maden işçileri, “İşte madenci, işte sendika” ve “Madenci feneri sönmeyecek” sloganlarıyla sendikalarına olan bağlılıklarını dile getirdiler. Toplantı, temsilcilerin soru ve önerilerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi