Cahit Terzi’nin mutlu günü! Cahit Terzi’nin mutlu günü!

TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde çalışan çok sayıda maden işçisi adına whatsApp üzerinden gazeteci Akyüz’e gönderilen bilgi notunun yanı sıra ayrıca muhatapların telefonla arayarak paylaştıkları açıklamada, Üzülmez Müessese Müdürü görevine atanan müessese müdürleri Ümit Yılmaz Değirmenci’den boşalan makamın ivedilikle doldurulmasının talep edildiğine dikkat çekildi.

“Komutansız savaş nasıl kazanılmıyorsa, soruyoruz müdürsüz de üretim nasıl olacak?”

TTK Genel Müdürlüğünde 3 Eylül 2024 Salı günü gerçekleştirilen ve aralarında Amasra Müessese Müdürlüğü olmak üzere bazı müessese müdürlüklerini de kapsayan yönetim kademesinde atamaların olduğunu öğrendiklerine işaret eden madenciler, şu ifadeleri kullandılar:
“Bizim müdürümüz, kurumumuz bünyesindeki diğer müessese müdürlüğü görevine müdür olarak atanmış, tabii ki hayırlı olsun diyeceğiz. Tayini çıkan başarılı müdürümüzün yerine başarılı, liyakatli atama istiyoruz. Müdürlüğümüzde çalışmalarıyla göz dolduranlar var, bu kişilerin değerlendirilmesi lazım. Bu müessese müdürlüğü müdürsüz bırakılamaz. Müdürümüzü alıyorlar, ancak yerini doldurmuyorlar, bu nasıl bir mantık, anlamış değiliz, komutansız başarılı olunur mu? Yani kısaca şunu demek istiyoruz, Komutansız savaş nasıl kazanılmazsa, soruyoruz müdürsüz de üretim nasıl olacak?”

“Burada başarılı, liyakatlı isimler var”

Madenciler, “Müdürümüz Ümit Yılmaz Değirmenci’den boşalan göreve, şu ana kadar ne vekâleten, ne de asaleten atama yapılmamasından dolayı ister istemez endişe duyuyoruz. Amasra Müessese Müdür Yardımcısı (üretimden sorumlu) Batuhan Türkyaşar’ın asaleten atanmasıyla bu boşluğun doldurulması adına doğru bir adım atılmış olacaktır. Atayanlar da bu konuda aldıkları kararın zamanla ne kadar doğru olduğu kanısına varacaklardır. Türkyaşar’ın yanı sıra işletme müdür vekilimiz Rıdvan Kapuağası ile baş mühendisimiz Eyüp Demez’in, burada 14 Ekim 2022’de meydana gelen grizu patlamasında 43 madenci kardeşimizin şehit olduğu ocaktaki durmaksızın gece gündüz çalışmaları tüm çalışanlarımız tarafından da takdirle karşılanmıştır. Buradan sesleniyoruz, buradaki boş kadroların asaleten doldurulmalarını istiyoruz” dediler.

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Orhan Akyüz