Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası, sivil toplum kuruluşları ile birlikte Zonguldak Platformu adı altında buluşarak TTK’nın özelleştirilmesine karşı çıkmak için bugün Şemzi Denize toplantı salonunda basın açıklaması yaptı.

Şemzi Denizer toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Eylem Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Konuşma öncesinde madenciler, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı.

Zonguldak Platformu adına konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

TTK, vazgeçilemez stratejik bir kurumdur;

piyasa şartlarına terk edilemez.

TTK, ülkemiz sanayisi ve enerji sektörünün can damarıdır;

ticari bir şirkete dönüştürülemez.

TTK, milli bir kurumdur;

uluslararası tekellerin kontrolüne bırakılamaz.

TTK halkın malıdır; satılamaz.

TTK Zonguldak’ın ve bölgesinin varlık nedenidir;kapatılamaz.

Bu nedenlerle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırlamakta olduğu tasarıya bugün buradan bir kez daha hep birlikte “Hayır” diyoruz.

KİT Reformu adı altında hayata geçirilmeye çalışılan girişimlerden derhal vazgeçilmelidir.

Tehlikenin farkındayız ve bir kez daha açıkça ifade ediyoruz ki; bu girişimlerde ısrar edenler, karşılarında Genel Maden İşçileri Sendikası’nı, maden ve MTA işçilerini, sendikaları, sivil toplum örgütlerini, meslek örgütlerini, siyasi partileri, muhtarlarımızı, emekçilerimizi, işsizimizi, emeklimizi ve halkımızı bulacaklardır.

Bu nedenle, bölgemizi temsil eden iktidar partisi siyasetçilerini, halkın taleplerine duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Milli sanayi ve ekonomimizin temel taşları olan, sadece TTK değil reform adı altında hazırlanan tasarının kapsadığı 19 kamu kurumu; tasfiye edilerek, satılarak veya kapatılarak yok edilme ve uluslararası tekellerin veya şirketlerin kontrolü altına girme tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Çaycuma Devlet Hastanesi’nden Büyük Yatırım! Çaycuma Devlet Hastanesi’nden Büyük Yatırım!

Buradan hep birlikte yükselttiğimiz bu mücadele, yalnızca Zonguldak için değil, aynı zamanda ülkemiz için, ülkemizin değerleri içindir. TÜRK-İŞ öncülüğünde üç işçi sendikası konfederasyonunun bugün Ankara’da düzenlediği basın toplantısında KİT Reformu adı altında hazırlanan tasarıdan kaynaklanan tehlike ve endişeyi ülke gündemine taşıyan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay’a teşekkür ediyor, ülkemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarını, tüm sendikaları ve siyasi partileri, ülkemizin vazgeçilmez değerleri olan 19 Kamu İktisadi Teşebbüsüne sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Değerli Arkadaşlarım, Değerli Basın Mensupları

Her ne isim altında ve her ne gerekçeyle olursa olsunTürkiye Taşkömürü Kurumu başta olmak üzere halkın malı olan kamu kurumlarımızın yok edilmesine karşı yine sizlerle birlikte, omuz omuza vererek, halkımızın, ülkemizin ve bölgemizin geleceği adına, tüm meşru mücadele haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.Güçlüyüz, hep birlikte çok daha güçlüyüz.

Bu birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza mücadelemizle; kurumlarımız, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine oynanan her oyunu bozacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Bu kararlı mücadeleye katılımınız ve büyük güç veren desteğiniz için teşekkür ediyor, sizlere tekrar sevgi ve saygılarımı sunuyorum”dedi.

Muhabir: Emre Can Bayram