Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’taki bilim yuvası ZBEÜ’nün Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Arslantürk, araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, Silgi Lazer ile varis ve kılcal damar tedavisine uzun yılların ardından hastanelerinde başlandığına dikkati çekti.

“İLERİ TEKNOLOJİDE AMELİYATSIZ MODERN VARİS TEDAVİSİ ZONGULDAK’IMIZA HAYIRLI OLSUN”

İleri teknolojide ameliyatsız modern varis tedavisinin, bölgede sadece kendi üniversitelerinin hastanesinde gerçekleştirildiğine dikkati çeken Arslantürk, şu ifadeleri kullandı:

“Varis tedavisine yönelik benzersiz teknolojiyle Zonguldak’ta hizmet vermeye başladık. İleri teknolojide ameliyatsız modern varis tedavisi Zonguldak’ımıza hayırlı olsun. Bu imkanın üniversitemiz hastanesine kazandırılmasında büyük emeği olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e yürekten teşekkür ediyorum. Bu tedavi yöntemiyle doktor ve hasta eş zamanlı canlı olarak ekranda tedaviyi izleyip, damarların silindiğini gözlemlemektedir. Keskin hedefleme, patentli atım teknolojisi, doz kontrolü ve soğutma sistemi sayesinde çevre dokulara zarar vermeden, damar patlamadan, damarın imhası sağlanıyor. İşlem sonrası da yanıklar ve istenmeyen izler oluşmaz.

Silgi lazerin prensibi, lazerin termal etkisine dayanmaktadır. 
İğne ile girilemeyecek kadar küçük olan kılcal damarları olan hastalarda tam estetik düzelmeyi sağlamak için kullanılan termal lazer teknolojisidir. Kamera teknolojisi sayesinde en küçük kılcal damarları dahi görerek yok eder.”

SİLGİ LAZER’İN AVANTAJLARI

Arslantürk, şöyle devam etti:
“Hastaların tedavilerini gerçek zamanlı olarak izlemelerine olanak sağlar. Başlığındaki soğutma sayesinde hastaya acısız, ağrısız, konforlu bir tedavi imkanı sunar. Tedavisi esnasında ve sonrasında bandaj ve varis çorabı kullanımına gerek yoktur ve her hangi bir yan etkisi yoktur. (Tedavi seansları sonrasında kaşıntı ve kızarıklıklar oluşabilir ve geçicidir.)”

EXOTHERME SİLGİ LAZER TEDAVİSİ KAÇ SEANS, SEANS ARALARI KAÇ GÜN OLMALI?

Dr. Arslantürk, “Tedavinin etkinliği görebilmemiz için en az  3 seans gerekir ve seanslar arasında 20 gün-1 ay kadar ara verilir. Hastanın gereğine göre arttırılabilinir. Tedavi sonrası işlem uygulanan bölgelerin dışında yine kılcal damarlar oluşabileceği ve bunun hastanın varise olan yatkınlığına ve kendisini koruyup korumadığına bağlı olduğu da akılda bulundurulmalıdır” diye konuştu.

“1.5 MİLYON LİRAYA MAL EDİLEN SİLGİ LAZER, FDA ONAYLI”

Silgi Lazer tedavisinin kolay ve hızlı bir şekilde üniversitenin hastanesindeki Kalp ve Damar Cerrahisi Polikliniği’nde yapıldığına işaret eden Dr. Arslantürk, FDA (U.S. Food and Drug Administration) Türkçe karşılığı Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi onaylı cihazın 1 milyon 500 bin liraya mal edildiğini vurguladı.

SİLGİ LAZER (EXOTHERME) NEDİR?

980 nano metre karbon dioxit lazerdir. Etkili soğutma ünitesi sayesinde deri etkilenmeden damar yok edilir. Deri etkilenmediği için yara ve yara izi kalmaz. Geliştirilmiş kamera sistemi sayesinde damar çok daha büyük görüntülenerek uygulanır ve bu tedavi başarısını arttırır.

Zonguldak Kömürspor-Erciyes 38 FK maçının ilk yarısı tamamlandı! Zonguldak Kömürspor-Erciyes 38 FK maçının ilk yarısı tamamlandı!

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Orhan Akyüz