Zonguldak limanında uzun süredir temizlik çalışması yapılmaması sebebiyle yağan yağmurların liman içine sürüklediği kum, çakıl vs. ne varsa tamamen doldurmuş durumda ve adeta gezi yolu haline geldi.

Eskiden gemilerin yanaştığı limanda şimdilerde deniz derinliği insanların diz boyuna kadar inmiş durumda.

Bu fotoğrafı 14 Temmuz Cuma günü sahil yolunda turlarken çektim. Selin sürükleyip o bölgeye bıraktığı ve çamura sapladığı bu koca kütük parçasını oradan kaldırmak için sahil güvenlik botu halat bağlamak suretiyle çekmek istedi ve görevli kütüğün yanına inip bağlamaya başladığında derinliğin dizlerde olduğunu gördüğümde çok şaşırdım.

Görevli kütüğe halatı bağlamasına rağmen sahil güvenlik botunun kurtarma çalışmaları yeterli gelmeyince oradan hızla ayrılmışlardı. Ancak burada dikkatimi çeken deniz içindeki adamın yaklaşık 30 metre kadar sahil güvenlik botuna yürüyerek gittiğini gördüğümde daha da şok oldum.

"Devrek'te doğmak istemezdim"diyen Mutlu Ulusoy ile Müge anlı kıyaslandı! "Sunucu var, sunucu var!" "Devrek'te doğmak istemezdim"diyen Mutlu Ulusoy ile Müge anlı kıyaslandı! "Sunucu var, sunucu var!"

Bu duruma bakıldığında burada büyük bir sıkıntı var ve eskiden derinliği oluşturmak için tarak gemileri gelip liman içinde temizlik çalışması yapardı ama yıllardır maalesef bu uygulanmıyor ve gelinen noktada durum hiçte iç açıcı değil. Yetkililerin bu hususu mutlaka bir çözüme kavuşturması lazım diye de göreve davet ediyorum.

Fotoğrafı konuşturmak adına da yazının başlığını “Limanın içi gezi yolu gibi” attım. Çünkü görevli suyun içinde bayağı gezer gibi yürüdü ve hatta bunun videosunu da İMZA sitesinde çekip atmıştım. Benden uyarması. Haber-Foto-Yorum: Mustafa Emen.

Editör: Ahmet Furkan Sav