GENEL

KYK yurt sonuçları açıklandı! İşte sorgulama ekranı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından 2024-2025 KYK yurt sonuçları açıklandı.

Abone Ol

2024-2025 KYK Yurt Sonuçları Açıklandı: Kayıt İşlemleri İçin Son Tarih 7 Eylül

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından 2024-2025 KYK yurt sonuçları açıklandı. Binlerce öğrenci, GSB'nin sonuç sayfasını merakla bekliyordu. KYK yurtları, eğitim hayatlarında rahat etmek ve ev arama derdinden kurtulmak isteyen öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak.

Sonuçlar 5 Eylül’den İtibaren Erişime Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurt başvuru sonuçlarının 5 Eylül itibariyle erişime açıldığını duyurdu. Öğrenciler, e-Devlet üzerinden sonuçlarını sorgulayabilirler.

Yurt Kayıtları İçin Son Tarih: 7 Eylül

GSB yurt kayıt işlemleri 7 Eylül tarihinde sona erecek. Yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıtlarını 7 Eylül saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden tamamlamaları gerekmektedir. Kayıt işlemlerinin tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayının verilmesi gerekiyor.

Kayıtlar Nasıl Yapılacak?

YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini belirtilen tarihlerde https://www.turkiye.gov.tr adresinden gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, kazandıkları yurtta şahsen kayıt işlemlerini yapma imkânına da sahipler.

Başvuru Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebilmektedir. Başvuru bilgilerini eksiksiz dolduran öğrenciler, sonuçlara kolaylıkla erişebilecekler.

KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN