Temmuz ayının gelişiyle birlikte Trabzonlu kuyumcular, yurt dışından gelecek gurbetçilerin sektöre canlılık kazandıracağına inanıyor. Özellikle düğün sezonunun başlamasıyla işlerinin yoğunlaşacağını belirten kuyumcular, gurbetçilerin gelişinin işlerinde artış sağlayacağını düşünüyor.

Elektriğe zam geldi! O tarihten itibaren geçerli olacak Elektriğe zam geldi! O tarihten itibaren geçerli olacak

Piyasa Hareketliliği Beklentisi

Trabzon'daki kuyumculardan Levent Çelikoğlu, Temmuz ayında gurbetçilerin gelmesiyle piyasada hareketlilik olacağını tahmin ettiklerini belirtti. Çelikoğlu, "Bizim sektörde yazları genelde hareketli geçer. Çünkü düğün mevsimi başlar ve yurt dışından gurbetçi akını olur. Kurban Bayramı sonrası biraz durgunluk var. Bu durgunluğun Temmuz ayının başlamasıyla sona ereceğini tahmin ediyoruz," dedi.

Ekonomik Dengeler ve Altın Fiyatları

Kuyumculardan Zekeriya Tonyalı, dünyadaki ekonomik dengelerden dolayı bu sene çok farklı bir şey beklemediklerini belirterek işlerdeki hareketlenmenin 15 Temmuz sonrası başlayacağını söyledi. Tonyalı, "Beklentimiz yüksek ama dünyadaki ekonomik dengelere bakılırsa bu sene çok farklı, çok özel bir şey beklemiyoruz. Yurt dışından gelecek olan vatandaşlarımız düğünlerde takı takmak için ellerinden geleni yapacaklar ama tam anlamıyla henüz tatil başlamadı. Temmuzun 15’inden sonra bir şeyler olmasını bekliyoruz. Genelde Trabzon hasır bileziği, Trabzon burması, yanı sıra Reşat beşliği daha çok tercih ediliyor. Yöre insanımızın en çok sevdiği takılar bunlar. Dünyada olan olaylardan dolayı altın çok etkileniyor. Doların yükselmesi ONS’un düşmesini tetikliyor. Şu anda bir ay öncesine bakılırsa altında 200-250 TL’lik düşüş var. Bu demek değil ki bu hep böyle gidecek. Tahminimiz yıl sonu ya da daha erken 3 bin TL ve üzerinde olabilir. Yatırım yapanlara 24 gram altını tavsiye ediyoruz çünkü alışla satış arasındaki fark az," diye konuştu.

Ekonomi Haberleri

Editör: Aybüke Ünal