ZONGULDAK

Köy Yolunda Kriz! Arazisine Girenlere Geçit Vermedi!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Bakırlık köyünde yaşanan altyapı çalışmaları, köylüler arasında anlaşmazlıklara yol açtı.

Abone Ol

Köydeki yol çalışmaları sırasında, Işıklı köyüne ulaşım sağlayan güzergahın bir kısmına aydınlatma direği dikilmesi nedeniyle, vatandaşlar Kemal Demir'e ait tapulu araziden geçmeye başladı. Duruma tepki gösteren Demir, çözüm bulunamaması üzerine arazisini tel örgü ile kapatma kararı aldı.

15 Gündür Çözüm Bekleniyor

Kemal Demir, yaklaşık 15 gün önce konuyu yetkililere ilettiğini belirtti. Aydınlatma direğinin yerinden kaldırılacağı ve yolun düzenlenerek trafiğe açılacağı sözü verilmesine rağmen, geçen sürede hiçbir çalışma yapılmadı. Yetkililerden herhangi bir adım gelmemesi üzerine Demir, kendi mülkiyetini tel örgüyle çevirdi ve köy halkının arazisinden geçişine engel oldu.

Jandarma Müdahil Oldu

Olayın ardından köye gelen jandarma ekipleri, durumu kayda geçirdi ve tutanak tuttu. Ancak Kemal Demir, bu süreçte yol düzenlemesi yapılmadan arazisinin yol olarak kullanılmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Yetkililerin yol düzenlemesine başlaması halinde tel örgüleri kaldıracağını ifade eden Demir, çözüm beklediğini dile getirdi.

"Köy Yolu Düzenlenirse Yolumu Açarım"

Demir, yaşanan durumu şu sözlerle anlattı:
"Kimseyi suçlamak amaçlı konuşmuyorum. Burada altyapı ve üst yapı çalışmaları yapılırken çevre düzeni biraz karıştı. Köprüyü yanlış yerde konumlandırdılar. Işıklı köyüne giden bir yol var ancak yolda aydınlatma direği olduğu için ve bu direği de buradan kaldıramadıkları için benim kendi bahçemi kullanıyorlar. Buraya iki sefer kaymakam bey geldi. Kendilerine iki kez söyledim. Aydınlatma direğini kaldıracaklarını söylediler. Bu konunun üzerinden 15 gün geçti. Aydınlatma direğini kaldırıp yolda düzenleme yapmadıkları için ben de tapu arazimi kapattım. Şu anda halen daha düzenleme yapılmadı. Yolun yapılacağını söylüyorlar ama halen bir gelişme yok. Gelişme olmadığı için ben de yol açmıyorum. Burada çalışma başlatılırsa ben de yolu açacağım zaten. Hiçbir çalışma olmadığı için ben de tepki amacıyla bahçemi tel örgü çekip kapattım."

Ereğli Haberleri