GENEL

Koton hisselerinde neler oluyor? Şok yaşandı!

Büyük hedefler ve büyüme vizyonu ile halka açılarak borsaya giren Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KOTON)'da şok yaşandı.

Abone Ol

Büyük hedefler ve büyüme vizyonu ile halka açılarak borsaya giren Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KOTON), 13 Mayıs 2024 günü ikinci işlem gününde taban şoku yaşadı. 

KOTONDA SON DURUM

Önceki hafta yatırımcılardan talep toplayan ve yaklaşık 3,5 milyon katılımcı ile büyük ilgi gören Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KOTON) paylarının ilk işlem günleri beklenen gibi olmadı. İlk işlem gününde tavan olan şirket hisseleri, 13 Mayıs günü açılış sonrası 2 kez devre keserek taban fiyata kadar geriledi. Saat 10.51 itibarıyla hisse senedinde %8.52 düşüş görülüyor. işlem hacmi 1.66 milyar TL’yi aştı. En iyi alıcı kurum 1.8 milyon lot ile İş Yatırım olurken, en iyi satıcı ise 2.6 milyon lot ile Şeker Yatırım oluyor.

KOTON neden düştü?

Koton paylarının düşüşünde, halka arzlar için son dönemde oluşan algının etkisi olduğu düşünülüyor. Zaman zaman ortaya çıkan “halka arz furyası sona erdi” algısı ile küçük yatırımcılar hisselerini panik satışları ile satmaya çalışırken, yeterli alıcı işlemleri karşılamayınca bu sonuç ortaya çıkabiliyor.