15 Ekim 2021'de Bolu'nun Mudurnu ilçesi Çağşak köyünde meydana gelen olayda, Kamil Akçay ve Bilal Över, küçükbaş hayvanlarını otlatırken köpeklerinin kavgası nedeniyle tartışma yaşadı. Tartışma büyüyerek, Bilal Över'in babasına ait tabancayla Kamil Akçay'ı ve onun kangal cinsi köpeğini vurmasına neden oldu. Akçay yaralanırken, köpeği hayatını kaybetti. Yaralanan Akçay, hastanede tedavi altına alındı.I M G 4815

Sanığın Tutuklanması ve Yargı Süreci

Olay sonrası jandarma tarafından yakalanan Bilal Över, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Över, 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' ve 'Kasten yaralama' suçlarından dava açıldı. Bolu'da cezaevinde 6 ay tutuklu kalan Över, daha sonra tahliye edildi. Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Över, 3 yıl süren davanın sonunda karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada Kamil Akçay ve ailesi ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Yağış kaza getirdi! Otoyolda Feci Zincirleme Kaza! Yağış kaza getirdi! Otoyolda Feci Zincirleme Kaza!

Mahkemede Bilal Över ve babası Mustafa Över, suçlamaları reddedip beraatlerini istedi. Ancak mahkeme, Bilal Över'i 'Silahla kasten yaralama' suçundan 6 yıl, 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan ise 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Över'e ayrıca adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı verildi.

Editör: Aybüke Ünal