Marmara, Karadeniz, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batı ve kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Toroslar, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı, İstanbul ve Kırklareli'de yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Hangi Bölgeler Risk Altında?

Meteoroloji'nin uyarısına göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların, özellikle Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı çevreleri ile İstanbul ve Kırklareli'nin kuzey kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var

6 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

İstanbul, Sakarya, Bartın, Kocaeli, Zonguldak ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapılmış durumda. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları önemle vurgulanıyor. Kuvvetli yağışlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi tehlikeleri beraberinde getirebilir.

Rüzgar ve Hava Sıcaklıkları

Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarında ise ülke genelinde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile İstanbul ve Kırklareli'nin kuzey kıyılarında beklenen kuvvetli yağışlara karşı, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: Ahmet Furkan Sav