Depremle sarsılan Bartın’a Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan “Geçmiş olsun” Depremle sarsılan Bartın’a Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan “Geçmiş olsun”

Son dönemde dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşların sayısının artması üzerine, polis hem dolandırıcılara karşı operasyonlar düzenliyor hem de vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık veriyor.

Kısa Film ile Farkındalık Yaratıldı

Bartın Emniyet Müdürlüğü ve Bartın Valiliği işbirliğinde hazırlanan kısa film ile vatandaşlar, dolandırıcılara karşı uyarıldı. Filmde, dolandırıcıların sık kullandığı yöntemler deşifre edilerek, "Devlet hiçbir operasyonda vatandaştan para ya da ziynet eşyası talep etmez" ifadesine vurgu yapıldı.

Dolandırıcılara Karşı Doğru Adım

Filmde, dolandırıcıların "Terör operasyonu yapıldı. Kimlik bilgileriniz ele geçirildi. Eşinizin adına kredi kartları ele geçirildi" gibi asılsız beyanlarına itibar edilmemesi gerektiği hatırlatıldı. Vatandaşların, bu tür durumlarla karşılaştıklarında dolandırıcılara para veya ziynet eşyası vermek yerine, hemen gerçek polisi arayarak durumu ihbar etmeleri gerektiği anlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü, broşür ve çeşitli materyallerle de dolandırıcılıkla ilgili farkındalık yaratma çalışmalarını sürdürüyor.

Bartın Haberleri

Kaynak: İHA