ZONGULDAK

Kilimli'de yaşanan trajik kazada yeni gelişme! Liseli Büşra'nın davasında şok!

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde 2022 yılında meydana gelen ve lise öğrencisi Büşra Akın’ın hayatını kaybettiği kazayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Abone Ol

Kazada yaralanan 18 öğrenciye rağmen tutuksuz yargılanan sanıklardan şoför Fikret B. ve araç sahibi Ramazan A.'nın tutuklanması talep edildi.

Kazanın Detayları

Olay, Fikret B. (67) yönetimindeki 67 AT 873 plakalı midibüsün kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu meydana gelmişti. Kaza, lise öğrencisi Büşra Akın’ın yaşamını yitirmesine ve 18 öğrencinin yaralanmasına neden oldu. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında, sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu. Mağdurlardan Senanur O.'nun babası, kızının tek böbreğini kaybettiğini belirterek, duruşmada duygusal anlar yaşandı.

Sanık Avukatından Adli Tıp Raporuna İtiraz

Sanık avukatı, Adli Tıp Kurumu’nun kazaya ilişkin düzenlediği raporu kabul etmediklerini belirterek, raporun eksik düzenlendiğini iddia etti. Avukat, şoför Fikret B.’nin kazadan önce terlediği ve rahatsızlandığına dair mağdur beyanlarının dikkate alınmadığını öne sürdü. Kazadan sonra sanığın kalp krizi geçirdiği raporda sabit olsa da, kazadan önce bu duruma dair bir açıklama yapılmadığını belirtti.

Mağdur Avukatı "Rapor Yeterli, Yeni Rapor İhtiyacı Yok"

Mağdur avukatı ise Adli Tıp Kurumu’nun raporunun yeterli olduğunu savundu ve sanık avukatının yeniden rapor talebinin reddedilmesini istedi. Mahkeme, dosyadaki mevcut delillerin yeterli olduğunu değerlendirerek yeniden rapor alınması talebini reddetti.

Sanıklar İçin Hapis Cezası Talebi

Açıklanan mütalaada, tutuksuz sanıklardan Müslüm A.’nın beraatine karar verilmesi istenirken, şoför Fikret B. ve araç sahibi Ramazan A. için "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan hapis cezası talep edildi. Dava, diğer mağdurların dinlenmesi ve beyanların alınması için 29 Kasım’a ertelendi.

Zonguldak Haberleri