Kdz. Ereğli ilçesinde denizin kıyısındaki mide bulandıran çöplere tepki gösterildi.

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde denizin kıyısında çöpleri gören bazı vatandaşlar şiddetle tepki gösterdiler, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a seslenerek, “Rezil görüntü mide bulandırıyor, neyi bekliyorsunuz, gereğini yapınız” dediler.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 13.36.28 (2)

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre,  emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın güzide ilçelerinden Kdz. Ereğli’deki Tersaneler Caddesi ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş Plajı Tesisleri arasındaki deniz kıyısında henüz kim ya da kimlerin attıkları bilinmeyen çok sayıda plastikler, alkol kutuları ve şişeleri ile v.b çöplerin oluşturduğu görüntü kirliliğine vatandaşlar duyarsız kalmayarak şiddetle tepki gösterdiler.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 13.36.28 (1)

“POSBIYIK’IN SAYLEMLERİ GÜZEL, İCRAATI KOSKOCAMAN SIFIR”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, etkinliklerin yanı sıra hemen hemen her platformda ve ziyaretlerde de dile getirdiği “Denizin Mavisi, Ormanın Yeşili, Güneşin Sarısının Orijinal Renkleri
Dünyada Sadece Kdz. Ereğli’de Vardır.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 13.36.28 (3)
Karadeniz Ereğli’yi Görmeden Ölmek
Öbür Dünyaya Eksik Gitmek Demektir” sözlerine atıfta bulunan bazı vatandaşlar, şöyle dediler:
“Söylem gayet güzel, ancak icraatı koskocaman sıfır. İnsan sağlığını tehdit edecek boyuttaki bu rezillik diz boyu, kimler neden, niye burayı pisletmişler? Ama buranın temizliğiyle ilgili sorumlular da sorumluluklarını yerine getirmek zorundalar. Belediye Başkanı burayı nasıl görmez, güzel sözleri ağzından düşürmediği gibi güzel hizmetleri de eksiksiz yapmasını kendilerinden bekliyoruz. Buradaki çirkin kötü görüntü endişe verici boyutta, yani kısaca şunu belirtmek isteriz ki ‘kirlilik alarmı’ veriyor.
Çevremizi temiz tutmak çok mu zor? Şu görüntü kirliliği gerçekten içler acısı bir durum, sadece yazıklar olsun diyoruz yazıklar olsunnnnnn….”

Whatsapp Image 2024 06 24 At 13.36.28 (4)

“Plastik çöpler büyük tehlike, insan sağlığını tehdit eden zararlı kimyasalların yayılmasına neden olabiliyorlar”

Uzmanlar da denizdeki ve kıyılardaki plastik atıkların doğal ortam ve ekosistem için tehdit oluşturduğunu, insan sağlığını tehdit eden zararlı kimyasalların yayılmasına, yaralanmalara, bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşmasına neden olabildiğine dikkati çektiler.

Arkasında kırk köpek havlamayan kurt kurt değildir! Arkasında kırk köpek havlamayan kurt kurt değildir!

Whatsapp Image 2024 06 24 At 13.36.27

Whatsapp Image 2024 06 24 At 13.36.28

Muhabir: Orhan Akyüz