Ereğli Belediyesi'nin suyun tonunu 44,18 TL'ye çıkarması, halk arasında büyük tepkiyle karşılandı. Bu fiyat, Ereğli'yi suyun en pahalı olduğu ilçe konumuna getirdi. Öte yandan, Kozlu Belediyesi'nde suyun ton fiyatı 28,14 TL, Kilimli Belediyesi'nde 25 TL, Zonguldak Belediyesi'nde ise 18 TL olarak belirlendi. Belediyeler arasındaki bu belirgin fiyat farkı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a yönelik eleştirilerin artmasına neden oldu.

Palamut şok etti! Palamut şok etti!

"Ereğli Belediyesi'ne de başkana da yazıklar olsun, bu kadar zam olmaz"

İmza Gazetesi.com sitesinde yer alan "Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık sen ne yaptın? Bu kadarı da fazla!" başlıklı haberin ardından yapılan yorumlar, halkın tepkisini net bir şekilde ortaya koyuyor. Vatandaşlar, "Eregli belediyesinede başkanada yazıklar olsun ayıptı Yazıktır günahtır bu kadar zam olmaz vatandaş bu kadar enayi yerine koyulmaz", "Ayıptır haramdır haramla yaşamayın yasatmayin 3gunluk dunyadayazik insanlara koltugunuzun hakkını halkın sizi seçti sizde ahlaklı olarak devam ettirin haram 3gunsonra cikar" ve "Belediyede bankamatik çalışanlarinın maaşlarıni tabiki halktan alacak." gibi sert ifadeler kullandı. Bazı yorumcular ise Başkan Posbıyık'ın bu durumu düzelteceğine inandıklarını belirterek, "Başkanımız güzel bir yol bulur o halki mağdur etmez ereglide suları fiyatını düşürür" dedi.

Halil Posbıyık'a Tepkiler Devam Ediyor

Karadeniz Ereğli'de su fiyatlarına yönelik tepkiler dinmezken, Başkan Posbıyık'a yapılan eleştirilerin önümüzdeki günlerde nasıl sonuçlanacağı merak konusu. Halk, belediyenin su fiyatlarında indirim yapmasını bekliyor.

Ereğli Haberleri

Muhabir: Aybüke Ünal Öztekneci