Zonguldak Kent Konseyi Kadın meclisi başkanı Sevgi Özkaya "Hemen her EĞİTİM ve ÖĞRETİM döneminde haremlik selamlık eğitim tartışmaları’nın yaşandığı Türkiye’de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin karma eğitim hakkında açıklamada bulundu ‘’Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz ‘’veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli dedi.
Kiz Okulları kurmanın, kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm olabileceğini savunmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir..
Kız çocukları ayrı , erkek çocukları ayrı , önerisi kısıtlamadır özgürlük değil ayrımcılıktır. Böyle tanımlamak bıle son derece yanlıştır.
Devletin görevi Eğitimde fırsat eşitliği sağlamaktır yaratmaktır .
Cumhuriyetin 100. yılında bunu tartışıyor olmamız kızları korumayı tartışıyoruz olmamız neden?
Bütün sorunlar bitti kız çocukları ayrı okutulmasını konuşuyoruz.
Ülkemizde ve dünyada 0—18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir.Devlet çocukları korumak onların haklarını gözetmek zorundadır,ayrıştırmak nedendir.
Çocuklarını cinsiyet ayrımına dayanarak okula göndermeyenler çocuklara çocuk olarak bakamayan bir zihniyettir.MEB’nın böylesi bir görüşe kapı aralamak anlamına gelen sözler söyleyebilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez..
Olmayan bir sorunu varmış gibi gösteriyor asıl olan sorunları konuşmuyoruz.
Anayasa’mıza göre Eğitim ve Öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre yapılır. Bu açıklama kız çocuklarını eğitmek ve toplumdaki kadın erkek eşitliğini sağlamak yerine kız çocuklarını ayrıştırmayı amaçlamaktadır.
Karma eğitimi aşama aşama kaldırıp haremlik selamlık eğitime geçmek kadınların toplumsallaşmasını , toplumsal ve siyasal alandan silinmesini sağlamak yüzyıllık hayalleri …
Liseye giriş sınavına giren 1.5 Milyon 8.ci sınıf öğrencisinin Matematik testi ortalaması 20 soruda 5 doğru cevap.
Yani tümüne atarak cevap verseler elde edilecek ülke ortalamasıyla aynı. Ama bunu dert edeceğine kızını okula göndermeyen yobazlara ,onları memnun edecek alternatifler üretmeyi dert edinen bir eğitim bakanı...Zorunlu eğitim kapsamındaki kız çocuklarının okula gönderilmediğinin MEB tarafından kabul ediliyor olması ve böyle bir söz söylemesi kabul edilemez. Ve mili eğitim bakanlığı’nın yasalar gereği kız _ erkek tüm çocukları okula getirmeyi sağlamak zorundadır.
Karma eğitime yönelik saldırılar, ÇEDES projesiyle okullara imam görevlendirilmesi gibi gerici uygulamalar her geçen gün artıyor.
Karma eğitimden vazgeçmek kadınların çalışma yaşamından uzaklaştırılması, daha fazla ev içine hapsedilmesi anlamına gelir. MEB’in çocuğun üstün yararını gözeten hiçbir politika yürütmediğini, derdinin eğitime erişim değil toplumu dizayn etmek olduğuna dini ve manevi değerleri merkeze alan
ÇEDES PROJESİ ; (çevreme duyarlıyım değerlerıme sahip çıkıyorum)
Etkin bileşeni din referanslı kurumlar olması nedeniyle LAİK –BİLİMSEL EĞİTİM anlayışına ve eğitim bilimlerine aykırı bir çerçevede hazırlanmış ve uygulanmaya başlamıştır..
Laiklik anlayışı gereği farklı, inanç, düşünce ve değerler karşısında tarafsız olması gereken bir devletin, doğru bir uygulama olmadığı gibi, farklı inançtan öğrencilere yönelik açık bir dayatma ve ayrımcılıktır.
Öğrencilerin inancı ya da kimliği nedeniyle ötekileştirilmesine ve ayrımcı uygulamalarla karşı karşıya kalmasına neden olacak her türlü girişime son verilmelidir.
Öğretmenler camiye gidip matematik anlatıyor mu? İmamın yeri camidir, okullar da öğretmenlerin iş yeridir.
Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin islam cumhuriyetine çevrilmesi için bir adım olarak değerlendiriyoruz bu isteği.. …
KARMA VE LAİK EĞİTİMDEN VAZGEÇMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR" şekline açıklama yaptı.