Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Karaelmas Ekspresi’nden vazgeçilmediğini, ilgili kurumlara ödevler verdiklerine dikkati çekti.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, beraberinde  İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı ile Sahil Güvenlik Bot Komutanının katılımıyla Valilik binasının protokol girişinde Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

Vali Hacıbektaşoğlu, toplantının ardından bir gazetecinin, yolcularını tarih ve doğayla buluşturacak Karaelmas Ekspresi’nin durumuyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Zonguldak Tüketici Derneği’nden Uyarı! Kredi Kartı Komisyon Uygulaması Yasal Değil! Zonguldak Tüketici Derneği’nden Uyarı! Kredi Kartı Komisyon Uygulaması Yasal Değil!

“Karaelmas Ekspresi’nden vazgeçmiş değiliz”

“Yapmış olduğumuz Turizm Eylem Planı’na bağlı kalarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diyen Vali Hacıbektaşoğlu, şöyle konuştu:
“Karaelmas Ekspresi’nin, özellikle tanıtım konusunda turistik hareketlilik konusunda önemli ivme kazandıracağını değerlendiriyoruz. Karaelmas Ekspresi’nden vazgeçmiş değiliz değerli arkadaşlar. Takvimi denk gelmedi, takvimi belirlenmeden önce de ortaya konmuştu bu kaygılar, halen yeterli ilgiyi görmedi. 
Nihayetinde bunlar desteklenecek ancak yine rağbet görmesi gerekiyor. Bu planlandığı şekilde yapılamadı ancak şunu bilmenizi istiyorum ki bundan vazgeçmiş değiliz. Önünüzdeki sene bu konuda diğer illerlede görüşmelerimiz oldu. Biliyorsunuz Çankırı, Karabük ve Zonguldak illerini kapsıyor. Biz sadece Zonguldak olarak bu konuda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, seyahat acentaları, sonrasında da toplantılarımızı yaptık.”

“Karaelmas Ekspresi’ni, seneye mutlaka inşallah işler hale getireceğiz”

Vali Hacıbektaşoğlu, şöyle devam etti:
“Bu konuda ısrarcıyız, Karaelmas Ekspresi’ni, bu sene olmasa da seneye mutlaka inşallah işler hale getireceğiz. Vazgeçmiş değiliz, bu konuda ilgili kurumlara ödevlerini verdik, kendi bütçe planlamalarını destek verecek, imkanlar, hepsini konuştuk ve ortaya koyduk. Bu konuda ısrarlıyız, inşallah gerçekleştireceğiz.”

Muhabir: Orhan Akyüz