Aniden rahatsızlanarak yere yığılan Kalaz'a, yanında bulunan silah arkadaşları tarafından hemen müdahale edildi. Sağlık ekiplerine haber verilmesinin ardından Kalaz, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Memleketi Karabük Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz’ın naaşı, işlemlerinin ardından memleketi Karabük'ün Safranbolu ilçesine getirildi. Türk Bayrağı'na sarılı naaş için Safranbolu Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Törene Kalaz’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Karabük Valisi Mustafa Yavuz, milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral İsmail Balıbek, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ruhsatsız silahla yakalandı! Ruhsatsız silahla yakalandı!

Şehit İbrahim Kalaz Gözyaşları Arasında Defnedildi

Safranbolu Merkez Camii'nde düzenlenen tören sırasında şehidin babası İbrahim Kalaz, annesi Bahriye Kalaz ve yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz'ın naaşı, dualar eşliğinde Safranbolu Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Karabük Haberleri

Kaynak: İHA