ZONGULDAK

Kanal Z’deki “Yüksek Tansiyon”da gazeteci Osman Sav’dan TTK için çarpıcı öneri…

İmza Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Sav, Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Adım Gazetesi yazarı Simge Kırlı ile birlikte Kanal Z'de gazeteci Gamze Gayret’in hazırlayıp sunduğu Yüksek Tansiyon programında konuk oldu.

Abone Ol

İmza Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Sav, Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Adım Gazetesi yazarı Simge Kırlı ile birlikte Kanal Z'de gazeteci Gamze Gayret’in hazırlayıp sunduğu Yüksek Tansiyon programında konuk oldu. 


İmza Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Sav, özelleştirilmesi gündemde olan TTK ile ilgili çarpıcı önerilerde bulunurken siyaset ve bürokrasinin önerilere ve projelere duyarsız kalmasını eleştirdi. 
TTK’nın küçüldükçe büyümesi gerektiğini savunan Osman Sav, yer üstündeki kullanılmayan TTK’nın arsa ve binalarının satılıp ekonomiye kazandırılmasını, TTK Genel Müdürlüğünün binası “Beyaz Saray” gibi yerlerin de yine kamu kurumlarına satılması gerektiğini vurguladı. Böylelikle TTK, devlet, vatandaş ve Zonguldak’ın kazançlı olacağını, TTK’nın da “Kambur” gibi görünmesinden kurtulabileceğini vurgulayan Sav, Merkez Atölyesine de yerli üretime destek verecek projelerin yapılmasıyla TTK’nın kara geçirilebileceğini vurguladı. 


“ZONGULDAK’IN MİLLETVEKİLİ YOK” ve “ZONGULDAK’IN ABİSİ YOK”
Zonguldak’ta son zamanlarda en çok söylenen sözün “Zonguldak’ın milletvekili yok” olduğunu ifade eden Osman Sav, “Bu normalde hakarettir, anlayana… Bu sözü söyletenlerin kendilerine çeki düzen verilmesi gerekir. Milletvekili değil Milletin vekili olmaları gerekir. Milletin vekili olanların hastane yerine otopark sorununu, kent merkezindeki otopark sorununu, denize sıfır çöplük sorununu, havalimanı sorununu dert etmesi gerekir” dedi. 


“ZONGULDAK-TRABZON UÇUŞLARI İÇİN ADIM ATIYORUZ” 
Zonguldak Havalimanından Trabzon’a direk seferlerin başlamasıyla ilgili girişimlerinin olduğunu ifade eden Sav, “Bayramdan önce konuyu Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ila paylaştığımda projenin önemine dikkat çekti. Şimdiye kadar 5 valiye konuyu açtığımda tutmayacağını söylemişlerdi. İlk defa bir vali Trabzon seferlerinin tutacağını gördü. Yakında hazırlayacağımız rapor doğrultusunda girişimlerde bulunacak. İnşallah siyasilerde yanımızda, arkamızda olurlarsa bu iş çözülür ve seneye uçuşlar başlar” dedi.

Loading...