Daha önce 1 Eylül 2024'te yürürlüğe girmesi planlanan yasa, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

THY'den büyük fırsat! Bilet kampanyasını kaçırmayın... THY'den büyük fırsat! Bilet kampanyasını kaçırmayın...

Birden Fazla Maaş Alınamayacak

Yasa ile kamuda birden fazla maaş alma dönemi sona eriyor. Her statüdeki kamu görevlileri sadece bir görev için maaş alabilecek ve bu maaş en yüksek devlet memuru maaşını, yani 98 bin lirayı aşamayacak. Ayrıca huzur hakkı ve ikramiye gibi ödemelere de üst sınır getirilecek. Kamuda birden fazla maaş alınmasını engelleyen madde, önergeyle 1 Ocak 2025 tarihine ertelendi.

Tasarruf Tedbirlerine Uymayanlara Yaptırım

Yeni yasa, kamuda tasarruf tedbirlerine uymayan kamu görevlilerine yönelik yaptırımları da içeriyor. Tasarruf tedbirlerine uymayan bürokratlara maaş kesintisi veya işten çıkarma gibi çeşitli idari cezalar uygulanabilecek. Bu tedbirlere uyumun denetimi ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak.

İhtiyaç Fazlası Araçlar Satılacak

Yasa kapsamında ayrıca, kamuda ihtiyaç fazlası olan araçlar satılacak. 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara Özel Tüketim Vergisi teşviki sağlanacak. Sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinde, belediye ve il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti oranı yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarılacak.

Gündem Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ