Yatırımcılara sevindirici haber... Altını tutabilene aşk olsun! Yatırımcılara sevindirici haber... Altını tutabilene aşk olsun!

Torba yasada yer alan kademeli emeklilik sistemi, on yıl sigortalılık süresini dolduran ve 45 yaşını tamamlayanları kapsayacak şekilde tasarlandı.

Kademeli Emeklilik Kimleri Kapsayacak?

Kademeli emeklilik düzenlemesi, 1999 ve sonrası sigorta başlangıç tarihine sahip olanları hedefliyor. Bu düzenlemeyle, eksik prim nedeniyle EYT'yi kaçıranlar da erken emeklilik hakkını elde edebilecek. Ayrıca, ev hanımları için prim indirimi ve bağ-kurular için erken emeklilik imkanı da sunulacak.

Bağ-Kur ve SSK Primlerinde İndirim

Torba yasada yer alan bir diğer önemli düzenleme, bağ-kur ve SSK primlerinde eşitlenme sağlayarak küçük esnafa 5 yıl erken emeklilik hakkı tanıyor. Bağ-kur prim gün sayısının 7200 güne düşürülmesiyle, küçük esnaflar da SSK'lilar gibi daha erken yaşta emeklilik hakkına kavuşacak.

Ev Hanımlarına Prim Desteği

Ev hanımlarını da ilgilendiren yeni düzenlemeyle, isteğe bağlı sigorta yaptıranlar devletten üçte bir prim desteği alabilecek. Bu destek sayesinde ev hanımları, sigorta primlerini daha kolay ödeyebilecek ve erken emeklilik hakkına sahip olabilecekler.

Meclis'ten Geçmesi Bekleniyor

Torba yasada yer alan bu düzenlemenin meclisten geçmesi ve yürürlüğe girmesiyle, milyonlarca kişi erken emeklilik fırsatından yararlanabilecek. Bu yıl içinde kabul edilmesi beklenen düzenleme, emeklilik planlarını bekleyenler için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Bülten