GENEL

İslam Memiş Uyardı: Altın Fiyatları Her Ay Rekor Kıracak!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Haziran ayında düşüş eğiliminde olan altının, Temmuz ayı itibarıyla her ay rekor tazeleyeceğini ifade etti.

Abone Ol

Haziran ayında düşüş eğiliminde olan altının, Temmuz ayı itibarıyla her ay rekor tazeleyeceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının yıl sonunda 3500 lirayı bulabileceğini belirtti. Memiş, "Her bekleyiş zarar olabilir" dedi.

Altın Fiyatları Temmuz Ayında Zirve Yaptı

Altın fiyatlarındaki yükseliş Temmuz ayı itibarıyla pik yaptı ve gram altın 2500 lirayı geçti. İslam Memiş, Haber Global'de yükselişteki altın fiyatlarını değerlendirirken, ons altın ve gram altın için yılın geri kalanına yönelik tahminlerini de paylaştı.

Perşembe ve Cuma Günleri Kritik

İslam Memiş, "Altında 1.5 ayın zirvesinde haftaya başladık. Gram altın 2511 lirada. Yükseliş devam ediyor. Bu hafta kritik bir hafta. Perşembe ve cuma günü ABD'de enflasyon verilerini takip edeceğiz." dedi.

Gram Altında Rekor Beklentisi

Memiş, "2300-2350, gram altında 2450-2550 lira aralığını takip edeceğiz. Temmuz ayı geldi, çattı. Haziran ayında düşüşte olan altın Temmuzda yükseliş dalgasına başladı. Bundan sonraki beklentimiz her ay yeni bir rekor tazelemesi. Haziranda 2420 liradaydı, bugün itibarıyla 2520 lirayı test etti gram altın. Önümüzdeki ay 2600 lira, yıl sonunda 3000-3500 lira beklentimiz var gram altında. Elinde altın bulunduranlar nakite ihtiyacı yoksa bozmak için acele etmemeli." şeklinde konuştu.

Her Bekleyiş Zarar Olabilir

Memiş, "Gram altın ihtiyacı olanlar ise bu günleri değerlendirmeli. Her ay rekorlar gelecek. Her bekleyiş zarar olabilir." ifadelerini kullandı.