Bartın Irmağı Çağlayan mevkiinde sabahın erken saatlerinde balık avlayan Hüseyin Conkur, suların yükselmesi sonucu 2 saat boyunca çağlayanda mahsur kaldı. Sabah saat 06:00 sıralarında suların yükselmesiyle birlikte ırmak içerisindeki bir kayaya çıkan Conkur, yardım çağrısında bulundu.

Yardım Çağrısı ve Kurtarma Operasyonu

Hüseyin Conkur'un sesini duyan çevredeki balıkçılar, durumu hemen polis ve kurtarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine önce polis, ardından AFAD ekipleri ulaştı. Ekipler, sudaki şiddetli akıntı ve kayalar nedeniyle Conkur'a ulaşmakta zorluk çekti. Ancak, yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından bot yardımıyla mahsur kalan balıkçıya ulaşıldı.

Belediye işçilerine gözaltı! Emniyette ifade verdiler... Belediye işçilerine gözaltı! Emniyette ifade verdiler...

Kurtuluş ve Teşekkür

Ekipler, önce Conkur'un yakaladığı balığı tekneye aldı, ardından ona can yeleği giydirerek güvenli bir şekilde bota aldı. Kurtarıldıktan sonra karaya çıkan Hüseyin Conkur, yüzme bilmediğini belirterek ekiplere teşekkür etti.

Conkur'un Açıklamaları

Hüseyin Conkur olay sonrası şunları söyledi: "Nehrin karşı yakasında sabah balık avlıyordum. Irmağın içerisindeki bir kayanın üstüne çıktım. O zaman su seviyesi düşüktü. Sular yükselmeye başladı. Yüzme bilmediğim için geldiğim tarafa gidemedim. Kendimi zor kurtardım. Kıyafetler de nehrin karşı yakasında kaldı. Balık avlarken oltaya geldik."

Editör: Aybüke Ünal