Bolu'da bir inşaat sırasında keşfedilen Roma dönemine ait hamam kalıntıları, koruma amaçlı üzeri kapatıldıktan sonra toprakla örtüldü. Ancak bu tarihi alan, bugünlerde mahalle sakinleri tarafından otopark olarak kullanılıyor. Tarihi değerlerin korunması gerektiği konusundaki hassasiyet ve otopark ihtiyacı çelişkili bir durumu gündeme getirdi.

İnşaat Sırasında Tarihi Keşif! Tarihi Hamam Yeni Otopark Oldu!1

İnşaat Sırasında Tarihi Keşif!

Bolu'nun Akpınar Mahallesi'nde Temmuz ayında 1+1 dairelerden oluşan 90 konutluk bir projenin temel kazısı sırasında, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen hamam kalıntılarına rastlandı. Bulgu üzerine, inşaat çalışmaları durdurularak, durum Bolu Müze Müdürlüğü’ne bildirildi.

Koruma Çalışmaları Başladı! Geçici Önlem Alındı

Kazı alanındaki tarihi kalıntıların korunması amacıyla, jeotekstil malzeme ile kaplama yapıldı ve ardından toprakla örtüldü. Ancak, alınan bu önlemlerin ardından, bu boş alanın otopark olarak kullanılmaya başlanması tepki topladı.

İnşaat Sırasında Tarihi Keşif! Tarihi Hamam Yeni Otopark Oldu!3

İl Özel İdare yol yapımına başladı! İl Özel İdare yol yapımına başladı!

Mahalle Sakinlerinin Tepki Gösterdi!

Yerel halktan Rahmi Ay, “Burası boş bir alan olarak kalınca, sürücüler park yeri olarak kullanmaya başladı. Pazar alışverişine gelenler de buraya park ediyor,” diye konuştu. Bir başka mahalle sakini Eşref Oflaz ise, “Kalıntılar koruma altına alınacak denildi, ama şu anda burası otopark olarak kullanılıyor,” diyerek bu duruma karşı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Bolu Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ