ZONGULDAK

İmza Gazetesi'nin defalarca yazdığı Çayköy'e ışıklı kavşak yapıldı!

2023 yılı Temmuz ayında sel felaketinden etkilenen ve İmza Gazetesi'nin defalarca hakkında haber yaptığı Eceler-Musunlu köyü yol ayrımına ışıklı kavşak yapıldı.

Abone Ol

2023 yılı Temmuz ayında şiddetli yağan yağmur nedeniyle merkeze bağlı Çayköy, bir hafta arayla iki defa sel felaketine uğramıştı. İmza Gazetesi tarafından defalarca konuyla ilgili haber yapılan ilgili mevkiye ışıklı kavşak yapıldı ancak henüz hizmete başlamadı. Köylüler, ışıklı kavşağın bir an önce başlaması gerektiğini ifade etti.

Felaketin ardından Zonguldak-Ankara karayolu güzergahında olan Çayköy'de asfalt kenarında bulunan işyerleri ve yerleşim binaları ve evlerin alt katları sel baskınına uğrayarak kullanılmaz hale gelmişti. Sel baskınından birkaç gün sonra Adalet Bakanı Yımaz Tunç, Çayköy halkına geçmiş olsun ziyaretine gelmişti ve Çayköy'ün sorunlarını dinlemişti. Tunç'un ziyaretinin ardından kavşağın alt yapı çalışması başladı fakat ödenek yokluğu nedeniyle kavşak yapım çalışması ilk etapta yarım bırakılmıştı. Konuyla ilgili köyümüzde ikamet eden gazeteci Ünal Sağlam'ı kara yolları yetkilileriyle görüştürdüklerini söyleyen Çayköylüler, Çayköy'e yapılması istenen ışıklı kavşak için direk sipariş edeceklerini direkler yapıldığında Zonguldak Ankara karayolu Çayköy mevki, Eceler ve Musunlu köyleri yol ayrımına ışıklı kavşak yapacaklarını söylediler. Çayköylüler daha sonra şunları söylediler, "Biz çayköylüler ve çevre köylüler olarak ışıklı kavşak yapılıncaya kadar haber yapmaya devam eden İMZA gazetesine ve yazarlarına teşekkür ederiz. Köylerimizin sorunlarını devamlı gündeme getiren gazeteci Ünal Sağlam'a, 31 Mart yerel seçimlerde yeni muhtar seçilen Celal Demirci'ye, kavşağın yapılmasını hızlandırmak için siyasileri ve bürokratların harekete geçmesini sağladığı için teşekkür ederiz."

"KAVŞAĞIN HİZMETE GİRMESİ LAZIM!"
Çayköylüler, "Bu kavşak ışıklı yapıldı dediler ama ışıklar henüz hizmete girmedi. Burada arabalar çok süratlı gidiyor. Bakınız tabelada 50 yazıyor, burada arabalar 150 süratla gidiyor." diyen Çayköylüler, "Biz bu ışıklı kavşağın ışıklarının hizmete girmesini birde kaza olmaması için FOTO KAPAN kamerası takılmasını istiyoruz." diyerek hız sınırı kurallarına uymayan sürücülere ceza uygulanmasını istediler.