Gazeteci Orhan Akyüz’ün, Zonguldak’ın Kozlu ilçesi sahil yolu güzergahındaki İl Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında bulunan en işlek kavşakta, 13 Ağustos 2024 Salı günü saat 10.00’da trafik ışıklarının yanmamasının vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtığının gözlemlendiği şeklinde İmza Gazetesi’nin internet sitesinde haberi yayınlanmıştı.

Bu nasıl iş? Bu nasıl iş?

İmza Gazetesi Yazınca, Emniyet Müdürlüğü Karşısındaki Eksiklik Giderildi!1Zonguldak (2)İmza Gazetesi Yazınca, Emniyet Müdürlüğü Karşısındaki Eksiklik Giderildi!1Zonguldak (1)

“İmza Gazetesi’nde yazıldı, ışıklar yanmaya başladı”

İl Emniyet Müdürlüğü binasının karşısındaki kavşakta bulunan yaya geçitini kullanan vatandaşlar, şöyle konuştu:
“Buradaki trafik ışıkları bir süredir yanıp sönerek ikaz vermiyordu, araçlar da yoldan vızır vızır süratle geçiyorlardı, bizler de yaya geçitinden yolun karşısına geçmeye çekiniyorduk. Sorunun çözümüne katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz. 
Sizden öğrendiğimize göre İmza Gazetesi’nin internet sitesinde haberin yayınlanması sonrasında trafik ışıkları sorunu giderilmiş, gazeteye ve gazete çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz, iyi ki sizler gibi medya kuruluşlarımız var, var olunuz. Toplumsal duyarlılık her birimizin olmazsa olmazı olmalıdır.”

Trafik lambalarını kim kontrol ediyor?

Uygulamanın, standart ve tekniğine uygun olarak yapılıp - yapılmadığı Karayolları Genel Müdürlüğünce kontrol edilir. Tespit edilen aykırılıklar, ilgilisince uygun hale getirilmediği takdirde Karayolları Genel Müdürlüğünce ve gerektiğinde zabıta ile iş birliği yapılarak ortadan kaldırılır.

İmza Gazetesi Yazınca, Emniyet Müdürlüğü Karşısındaki Eksiklik Giderildi!2Zonguldak (1)

Trafik sinyalizasyonu ne demek?

Trafik sinyalizasyon sistemleri motorlu taşıtlar ve yayaların ışıklı ikazlar ile uyarılması ve geçiş üstünlüklerinin tanzim edilmesini sağlayan sistemlerdir.
Sinyalizasyon, kullanılan araç türünün bir önemi olmaksızın can güvenliğinin sağlanması için kullanılan sistemlerden biridir. Sinyalizasyon sadece trafikte değil çocuklar için basit sinyalizasyon sistemli pistlerde trafik kurallarını öğrenmesinde de kullanılmaktadır.

İmza Gazetesi Yazınca, Emniyet Müdürlüğü Karşısındaki Eksiklik Giderildi!2Zonguldak (2)

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Orhan Akyüz