Zonguldak’ın kent merkezindeki Gazipaşa Caddesi’nde, aydınlatma direğinde asılı ‘’Cadde Boyunca Sigara İçmek Yasaktır’’ uyarı yazısı kaldırıldı.

Kentte yayınlanan İmza Gazetesi’nin internet sitesinde, Gazipaşa Caddesi’nde ‘’Cadde Boyunca Sigara İçmek Yasaktır’’ haberinin yer almasının ardından uyarı yazısı bir gün sonra (29.08.2023) Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü ve Zabıta Komiseri tarafından aydınlatma direğinden söküldü.

İmza Gazetesi haberi üzerine sigara içmek yasaktır yazısı kaldırıldı

PANDEMİ DÖNEMİNDEN UNUTULMUŞ

Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı’nca, 11 Kasım 2020’de tüm il valiliklerine gönderilen ‘’Koronavirüs Tedbirleri’’ konulu ek genelgeyle 12 Kasım 2020’den itibaren tüm illerde vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokak, durak gibi alanlarda sigara içme yasağı getirileceği bildirilmiş, akabinde Zonguldak’taki direğe de monte edilerek asılan “Cadde Boyunca Sigara İçmek Yasaktır’’ yazısı bugüne dek geçen sürede unutularak kaldırılmamış.

İmza Gazetesi haberi üzerine sigara içmek yasaktır yazısı kaldırıldı (2)

FIKRA BENZETMESİYLE ALAY KONUSU OLDU

Bazı vatandaşlar da söz konusu uyarı yazısının uzun süredir kaldırılmamasının ilgililerin ihmalinden kaynaklandığını ve Karadeniz fıkralarına bile taş çıkartacak nitelikte olduğunu belirterek, ‘’Tatillerini kentimizde geçiren yerli ve yabancı turistler, ilgilerini çektikleri yazıyla ilgili cevap aradıklarında nasıl izah edeceksiniz? Bu durum adeta apaçık vurdumduymazlık? Aradan geçen yılların ardından bu yazı kaldırılmadığı için vatandaşların bile alay konusu oldu. Hiçbir faydası olmayan söz konusu yazının geçte olsa kaldırılması iyi oldu’’ dediler.

Genel Başkan Yıldırım’la buluştular! Genel Başkan Yıldırım’la buluştular!

HABER-FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ: ORHAN AKYÜZ

Editör: Aybüke Ünal