Ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, 19 Ağustos 2024 tarihinde Zonguldak'a yapacağı ziyaretle, sinema tarihindeki önemli anıları canlandıracak. 1968 yılında başrolünü oynadığı "Kadın Asla Unutmaz" filminin çekimleri sırasında Zonguldak'ta bulunan Koçyiğit, o dönemin unutulmaz sahneleriyle hatırlanıyor. Filmde, Zonguldak Çelikel Lisesi pankartlı otobüsle yapılan okul gezisi sahnesi, dönemin konforlu servis otobüslerinden biri olan EKİ'nin "Mohini" lakaplı otobüsü ile çekilmişti. Koçyiğit'in ziyareti, hem bu tarihi anıların taze tutulmasını hem de şehrin kültürel mirasının yaşatılmasını amaçlıyor.

Öğrencilerin kaldığı evde yangın çıktı! Öğrencilerin kaldığı evde yangın çıktı!

Tüketici Hakları Derneği’nden “Zonguldak Film Günleri” Eleştirisi

Öte yandan, Zonguldak'ta düzenlenmesi planlanan "Zonguldak Film Günleri" etkinliği, kentin gündemini meşgul ediyor. Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak Belediyesi’nin bu etkinliğe destek vermemesini doğru bir karar olarak değerlendirirken, Kent Konseyi'nin eleştirilerine karşı çıktı. Topaloğlu, belediyelerin halkın ihtiyaçlarına öncelik vermesi gerektiğini belirterek, sanatçılar için yüksek ücretler ödenmesini eleştirdi.

Ali Topaloğlu’ndan Zonguldak Belediyesi'ne Destek

Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, belediyelerin tüketicilerden toplanan paralarla hizmet eden kurumlar olduğunu hatırlatarak, bu kaynakların halkın çıkarları doğrultusunda kullanılması gerektiğini vurguladı. Zonguldak Belediyesi’nin ekonomik zorluklar yaşadığı bu dönemde, Kent Konseyi’nin sanatçıya 220 bin TL ödeme talebini karşılamamasını doğru bulduğunu ifade eden Topaloğlu, "Eğer bu kente bir sanatçı gelecekse, onurla ve hiçbir ücret almadan gelmelidir. Zonguldak, bunu fazlasıyla hak etmiştir" dedi. Ayrıca, Kent Konseyi'nin öncelikli görevinin, kentin sorunlarını ortaya koymak ve çözüm üretmek olduğunu belirtti.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ