Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, hizmet üretim endeksi (2021=100) 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,1 oranında azalma gösterdi. 

SEKTÖREL BAZDA DEĞİŞİMLER

Sanayi, ticaret, inşaat, hizmet sektörlerinde dikkat çeken değişimler! Sanayi, ticaret, inşaat, hizmet sektörlerinde dikkat çeken değişimler!

Hizmet üretim endeksinin alt bileşenlerine bakıldığında, ulaştırma ve depolama hizmetleri %4,1 oranında azalma yaşarken, konaklama ve yiyecek hizmetleri de %0,2’lik bir düşüş kaydetti. Ancak, bazı sektörler bu duruma karşı bir büyüme gösterdi. Bilgi ve iletişim hizmetleri %6,3, gayrimenkul hizmetleri %14,8, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %0,4, idari ve destek hizmetleri ise %0,9 oranında artış gösterdi.

AYLIK DEĞİŞİM VERİLERİ

Ağustos 2024 itibarıyla hizmet üretim endeksi, bir önceki aya göre de %0,2 azaldı. Bu dönemde ulaştırma ve depolama hizmetleri %2,3, idari ve destek hizmetleri ise %1,0 oranında azaldı. Bununla birlikte, konaklama ve yiyecek hizmetleri %0,3, bilgi ve iletişim hizmetleri %4,5, gayrimenkul hizmetleri %7,4 ve mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %0,6 artış gösterdi.

Ekonomi Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi