Alkol dolumu sırasında hemşire Önder E.’nin çakmakla neden olduğu iddia edilen yangın sonucu yaralanan hemşire ve hastane personelinin tedavi süreçleri devam ederken, davada önemli gelişmeler yaşandı.

A W290684 04

Yangın Olayında Yaralananlardan Açıklamalar

Olay, üç yıl önce hastanede meydana geldi. Hemşire Gizem Elif Türk ve hastane personeli Yılmaz Yapıcı, hemşire Önder E.’nin çakmakla alkol şişelerini ateşe verdiğini ve yaralanmalarına neden olduğunu öne sürerek dava açmıştı. Davada, Türk ifadesinde yaşadığı acıları anlatarak, "Yanıkların yanı sıra çok büyük acılar çektim. Eğer iftira atacak olsam, Yılmaz abiye de suç atardım. Bu acılara sebep olan kişinin adalet karşısında cezasını bulmasını istiyorum" dedi.

A W290684 02

Sanık Hakkında Hapis Cezası İstemi

10 Aralık 2021 tarihinde hastanede gerçekleşen olayda, iddiaya göre Önder E., alkol dolum işlemi sırasında “Alkol saf mı, sulu mu?” sorusunu sorduktan sonra, "Sizi yakayım mı?" diyerek çakmağını ateşlemişti. Çıkan alevler sonucunda hemşire Gizem Elif Türk ve Yılmaz Yapıcı yaralanmıştı. Türk, Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 52 gün süren bir yanık tedavisi gördü. Önder E. hakkında "taksirle birden fazla kişiyi yaralama" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılama devam ediyor.

A W290684 06

Yılmaz Yapıcı’nın Sağlık Durumu ve Yeni Raport Talebi

Duruşmada, Yılmaz Yapıcı’nın Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu mahkemeye sunuldu. Raporda, Yapıcı’nın yüzündeki yaraların iyileştiği ve kalıcı bir iz olmadığı belirtildi. Ancak, Yapıcı'nın avukatı müvekkilinin daha fazla zarar gördüğünü iddia ederek yeni bir rapor alınmasını talep etti.

Whatsapp Image 2024 09 19 At 12.38.23

Savunma ve Delil Talepleri

Kent Lokantası tamam! Sırada Gazipaşa projesi Kent Lokantası tamam! Sırada Gazipaşa projesi

Gizem Elif Türk, sanık avukatının savunmasına tepki göstererek, "Gördüğüm şeyi söylüyorum, yalan mı söylüyorum?" şeklinde konuştu. Sanık avukatı ise olayın net bir şekilde aydınlatılmadığını belirterek, kamera kayıtlarının incelenmesini ve yangının çıkış nedeninin netleştirilmesini talep etti. Mahkeme, savcının mütalaasını hazırlaması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: İHA